NAJNOVIJE
Održana premijera filma Vučedolska jarebica

U kino dvorani Cinestara Vukovar održana je premijera drugog filma iz filmskog serijala „Vučedolske tajne“ – „Vučedolska jarebica“.
Naime, u tijeku je snimanje znanstveno-povijesnog serijala od ukupno 5 filmova o naprednoj vučedolskoj kulturi koja je dominirala Europom prije 5000 godina. Filmovi se snimaju prema scenariju arheologa, prof. dr. sc. Aleksandra Durmana, u režiji Darka Puharića, a bave se najznačajnijim detaljima iz života Vučedolaca, geografskim i povijesnim elementima, kao i onim metafizičkim, religioznim i mitološkim elementima.

(Petak, 24 Rujan 2021 21:36)
Poludnevni boravak za djecu u Brezi Vukovar

Podružnica Breza Vukovar osnovana je u studenom 2018. godine i provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 do 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku. S početkom nove školske godine, s grupom mališana nazvanom Vukovarski malci  započela je i nova godina provedbe poludnevnog boravka. 

(Petak, 24 Rujan 2021 18:18)
Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

(Petak, 24 Rujan 2021 18:11)
Nizak vodostaj Drave kod Osijeka, obustavljena plovidba

Vodostaj Drave kod Osijeka već danima je toliko nizak da se može hodati po koritu rijeke. S tim u vezi je posljedično i zabrana plovidbe. Posljednji je put tako nizak vodostaj zabilježen 2003 godine, a zbog čega je tomu tako, pojasnio je Ivica Nađ, voditelj Centra obrane od poplave sektora B pri Hrvatskim vodama u Osijeku – Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu.

(Petak, 24 Rujan 2021 17:58)
U pripremi je novi korona protokol za škole

Četvrti val koronavirusa u našoj zemlji uzima maha, a koronabrojke su i dalje četeroznamenkaste, prenosi Media servis. Preminulo je 12 osoba. Među novozaraženima dominiraju djeca i mladi, na današnjeg 1291 novozaraženog, 260 ih je školske dobi. Upravo zato najavljen je novi koronaprotokol za škole. A za sedam dana bez Covid potvrda zdravstveni i socijalni radnici neće moći na svoje radno mjesto.

(Petak, 24 Rujan 2021 16:50)
Novi krug javnog cijepljenja 29.rujna u Vinkovcima

Iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Doma zdravlja Vinkovci pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije, a koje se do sada nisu cijepile protiv COVID-19,  da se odazovu na cijepljenje. 

(Petak, 24 Rujan 2021 16:25)
Aladrović umirovljenicima najavio mogućnost trećeg roka za isplatu covid dodatka

Nakon svečane sjednice Skupštine Matice umirovljenika Hrvatske, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović potvrdio je da postoji mogućnost otvaranja trećeg poziva za isplatu covid dodatka onim umirovljenicima koji ispunjavaju uvjete, a do sada taj dodatak nisu dobili. 

(Petak, 24 Rujan 2021 16:20)
Jasenka Vrdoljak

Jasenka Vrdoljak

Četvrtak, 23 Rujan 2021 06:23

Održana radionica o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća

Redatelja i scenarista dokumentarnog filma naziva Vučedolska jarebica, primio je gradonačelnik Ivan Penava

Predstavljena knjiga "Vukovarsko kazalište u vukovarskoj kulturi 1884. - 1941." autorice, Antonije Bogner-Šaban.

Večeras je u Vukovaru premijera dokumentarnog filma Vukovarske stope zagrebačkih dragovoljaca

Dnevnik 1 HRV-a uređuje i vodi Jasenka Vrdoljak

Srijeda, 22 Rujan 2021 17:08

Gust promet, onečišćenje zraka i buka uzrokovana gustim prometom razlog su što je 22. rujna dan u kojem obilježavamo Europski dan bez automobila.

Srijeda, 22 Rujan 2021 17:30

Redatelja i scenarista dokumentarnog filma naziva Vučedolska jarebica, primio je gradonačelnik Ivan Penava

Na sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar prezentirani su rezultati poslovanja

Danas se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Na području naše županije samopopisano preko 18 tisuća građana

Predstavljena knjiga "Vukovarsko kazalište u vukovarskoj kulturi 1884. - 1941." autorice, Antonije Bogner-Šaban

Dnevnik 2 HRV-a uređuje i vodi, Jasenka Vrdoljak.

Utorak, 21 Rujan 2021 16:29

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima organizirala je 20. rujna u Zagrebu okrugli stol 'Manje prepoznati oblici nasilja u obitelji - što moramo znati da bismo pomogli?', u povodu 22. rujna Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, a u spomen na tri ubijene žene na zagrebačkom Općinskom sudu prije 22 godine.

Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 18:40

U Vukovaru su održani 18. Dani ukrajinske kulture

Dan nacionalnih manjina održati će se 26.rujna u Vukovaru, a domaćin je Vijeće mađarske nacionalne manjine

U Osijeku su održani 5. Dani slovačke kulture, a održana je i 11. bjelobrdska pudarina

Mozaik 8 HRV-a uređuje i vodi Jasenka Vrdoljak.

Petak, 17 Rujan 2021 13:09

Muzej vučedolske kulture je nositelj projekta „Arheološki park Vučedol“, vrijedan nešto više od 117 milijuna kuna od kojih 85 posto iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Tim će se sredstvima na jedan suvremen način na cijelom prostoru muzeja rekonstruirati život od prije 5 tisuća godina.

- Uz muzejski trg, parkirališne i pristupne ceste, rekonstrukciju restorana, znanstveno – istraživački centar sa prostorima za studente, obrade materijala, depoe, radne i izložbene prostore, rekonstruirat će se naselje sa šest vučedolskih kuća. Biti će tu i Megaron ljevača bakra na Gracu i planetarij – rekla je ravnateljica Muzeja vučedolske kulture, Mirela Hutinec dodajući kako će ovakvi sadržaji zasigurno staviti Vučedol na kulturnu turističku kartu Europe.

Partneri na projektu su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Vukovar, TZ Grada Vukovara i JU Lučka uprava Vukovar. Turistička zajednica radit će na projektu vidljivosti europskog projekta i promidžbi cijeloga parka. Lučka uprava radi putničko pristanište za male turističke i putničke brodove, Grad Vukovar gradi parkiralište, pristupnu cestu, okretište i pristanište za čamce na Dunavu.

 

Četvrtak, 16 Rujan 2021 12:27

U Vukovaru se održava dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje, čiji je domaćin tvrtka Tehnostan.

Četvrtak, 16 Rujan 2021 09:29

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u razdoblju od 16. do 22. rujna s ciljem preispitivanja alternativa održivog prijevoza u urbanim sredinama.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija