NAJNOVIJE
Policija stavila pod nadzor muškarca iz Tordinaca koji je prijetio i bacio opasne zapaljive predmete

Nakon višesatnog pregovaranja, 57-godišnjak iz Tordinaca koji je jučer prijetio i bacio opasne zapaljive predmete, mirno se predao policijskim službenicima u 15,15 sati te je nakon toga prevezen u OŽB Vinkovci radi pružanja liječničke pomoći.

(Srijeda, 04 Listopad 2023 08:38)
VELIKI POŽAR U OSIJEKU, u pogonu tvrtke zapalila se uskladištena plastika: Ne izlazite van, zatvorite prozore

U srijedu poslije ponoći u pogonu osječke tvrtke "Drava international", kod prigradskog naselja Brijest, došlo je do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru čija je površina procijenjena na više tisuća kvadratnih metara, a visina uskladištenih bala plastike je oko pet metara. Stožer civilne zaštite Grada Osijeka izvijestio je kako požar pokušavaju lokalizirati sve raspoložive profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe, a zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin za Hinu je izjavio kako požar nije pod kontrolom te kako je dojava o požaru zaprimljena oko 40 minuta poslije ponoći, a od tada su na terenu i bageri gradskih tvrtki koji pokušavaju napraviti koridor i spriječiti širenje požara. Vulin je pozvao je građane da, zbog velikih količina dima i plina, zatvore prozore i ne izlaze van zbog mogućeg štetnog djelovanja.

(Srijeda, 04 Listopad 2023 06:41)
Jedna od najdužih ulica u Čapljini dobila ime „Vukovarska ulica“
Jedna od najdužih ulica u Čapljini dobila je ime „Vukovarska ulica“.  Tim povodom Grad Vukovar posjetio je Pero Previšić, gradski vijećnik Grada Čapljine. Na radnome  sastanku s gradonačelnikom Ivanom Penavom i njegovim suradnicima riječi je bilo i o potpisivanju povelje prijateljstva te smjerovima buduće suradnje. 
(Utorak, 03 Listopad 2023 14:40)
I dalje se traži nestali 20-godišnjak iz Andrijaševaca

Mario Rukavina, 20-godišnjak iz Andrijaševaca, nestao je u petak nakon što je biciklom ušao u Srbiju na graničnom prijelazu Tovarnik -Šid.

(Utorak, 03 Listopad 2023 14:04)
Krizna situacija u Tordincima - zatvorio se u kuću i prijeti bombom?

U Tordincima su od jutros na terenu sve dežurne službe – policija, hitna medicinska pomoć i vatrogasci. Iako službenih informacija nema, osim što je policija potvrdila postupanje u tom mjestu nadomak Vinkovaca, neslužbene govore  o muškarcu koji se počevši jutros u 9 sati posvađao sa susjedima i gađao im kuću molotovljevim koktelima, a nakon toga pobjegao u svoju kuću, polio se benzinom i prijeti bombom.

(Utorak, 03 Listopad 2023 12:47)
Streljački klub "Grič 7" Vukovar '' osvojio 3 medalje i pehar u Nuštru

U Nuštru 1. listopada 2023. održano tradicionalno natjecanje povodom Dana obrane i Dana Općine Nuštar.

Streljački klub Grič 7, Vukovar se na ovom natjecanju predstavio s dvije ekipe: ekipa zračna puška, u sastavu Milica Jeremić, Jana Tetkić i Petra Budimir, te ekipa zračni pištolj, u sastavu Agata Bunarkić, Dario Kampel i Kiara Lemac. Natjecateljski duh pokazao je i trener g. Vinko Kovač koji se također natjecao.

SK Grič 7 Vukovar nije se s natjecanja vratio praznih ruku. Dario Kampel je u kategoriji ISSF zračni pištolj 10 m juniori osvojio četvrto mjesto i već popularnu nuštarsku drvenu medalju. Agata Bunarkić osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju u kategoriji ISSF zračni pištolj 10 m juniorke, a u istoj toj kategoriji Kiara Lemac ponovno je zasjala na najvišem postolju osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju. Ekipa zračni pištolj u Vukovar je uz medalje odnijela i ekipni pehar osvojivši drugo mjesto u izrazito jakoj konkurenciji.

Iako je ovo tek početak nove sportske sezone rezultati govore kako od ovog vukovarskog kluba u budućnosti zasigurno možemo očekivati mnogo ovakvih i još boljih rezultata.

(Utorak, 03 Listopad 2023 12:07)
Bršadin se odvojio na prvenstvenoj ljestvici

Rezultati 5. kola 2. Županijske nogometne lige Nogometnog središta Vukovar:

Rusin – Lovas 4:3 ( 0:1 Ivan Gelemanović 14', 1:1 Matej Homa 22', 2:1 Danijel Kuzmanović 26', 3:1 Tomislav Alilović 75', 3:2 Filip Frančišković 77', 3:3 Andrija Pole 80', 4:3 Zdenko Drmić 85')

Hajduk (B) – Bršadin 0:2 ( 0:1 Danilo Kovačević 13', 0:2 Vitomir Vuletić 42')

Hajduk (T) – Sremac 2:2 (1:0 Domagoj Jurić 6', 1:1 Krešimir Majstorović 46' KU, 1:2 Ivan Vidaković 61', 2:2 Mijo Bolotin 90' + 1' AG)

Sloga (P) – Dunav 0:1 (0:1 Domagoj Komadina 73')

Poredak:

1. Bršadin 15

2. Hajduk (B) 8

3. Hajduk (T) 8

4. Lovas 7

5. Rusin 6

6. Dunav 6

7. Sloga (P) 3

8. Sremac 3

Raspored 6. kola: Lovas – Dunav, Sremac – Sloga (P), Bršadin – Hajduk (T), Rusin – Hajduk (B)

(Utorak, 03 Listopad 2023 12:02)
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Srijeda, 04 Listopad 2023 08:38

Nakon višesatnog pregovaranja, 57-godišnjak iz Tordinaca koji je jučer prijetio i bacio opasne zapaljive predmete, mirno se predao policijskim službenicima u 15,15 sati te je nakon toga prevezen u OŽB Vinkovci radi pružanja liječničke pomoći.

Utorak, 03 Listopad 2023 14:40
Jedna od najdužih ulica u Čapljini dobila je ime „Vukovarska ulica“.  Tim povodom Grad Vukovar posjetio je Pero Previšić, gradski vijećnik Grada Čapljine. Na radnome  sastanku s gradonačelnikom Ivanom Penavom i njegovim suradnicima riječi je bilo i o potpisivanju povelje prijateljstva te smjerovima buduće suradnje. 
Utorak, 03 Listopad 2023 08:55

Učenici Gimnazije Vukovar sudjeluju na natječaju Europskog parlamenta za odlazak na Euroscolu u Strasbourg u okviru koje bi jedan dan bili zastupnici i raspravljali o aktualnim temama. Pobjeđuju oni učenici čiji video bude imao najviše pregleda, stoga trebaju našu pomoć.

Ponedjeljak, 02 Listopad 2023 17:32

U Vukovaru provedena velika akcija pošumljavanja dronovima
U Ceriću otkriveno spomen obilježje poginulim braniteljima i mještanima, u Čakovcima prvim poginulim pripadnicima Tigrova
Akcijom u Borovu naselju obilježen Međunarodni dan starijih osoba
Otvorena izložba Proširena stvarnost vukovARskog Vodotornja
Održana Dječja Zmajada "Vukovar 2023."
U subotu u Privlaci u prometnoj nesreći smrtno stradao 24-godišnjak

Emisiju uređuje i vodi Valerija Lozančić

Ponedjeljak, 02 Listopad 2023 09:59

U organizaciji Aerokluba Borovo u subotu je održana tradicionalna Dječja Zmajada "Vukovar 2023."

Petak, 29 Rujan 2023 18:30

U današnjoj emisiji Županijske minute poslušajte:

Održana 20. sjednica Županijske skupštine. Na dnevnome su se redu, među ostalim, našli konvalidacija odluke o kriterijima za dodjelu sredstava pomoći za ublažavanje i uklanjanje posljedica nepogode, raspisivanje javnog poziva za unapređenje poljoprivrede i ruralnog područja, proširenje djelatnosti županijskog Zavoda za hitnu medicinu te prijedlog odluke o visini turističke pristojbe za sljedeću godinu.

Ovoga tjedna održana je i Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije, jedna od najvažnijih tema - intervencijska sredstva za hitnu sanaciju na stambenim objektima.

Županijske minute uređuje i vodi Valerija Lozančić 

Petak, 29 Rujan 2023 15:02

Gradonačelnik Ivan Penava posjetio je sa suradnicima tekstilnu tvrtku Laba d.o.o. koja u Vukovaru posluje već 20 godina.

Petak, 29 Rujan 2023 09:09

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček zatražio je da Hrvatska, po uzoru na Poljsku, Mađarsku i Slovačku, zabrani uvoz jeftinog žita iz Ukrajine rekavši kako je preplavilo domaće tržište, poremetilo tržište žitarica i domaćim ratarima napravilo ogromne štete.

-Hrvatska je jedna od zemalja koja je ponudila tzv. koridor solidarnosti za ukrajinsko žito kako bi se ono moglo preko naših luka i željeznica izvesti u treće zemlje. Međutim, dobar dio tog žita ostaje u Hrvatskoj, a to potvrđuje i Ministarstvo poljoprivrede. Po podacima ministarstva u prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatsku je uvezeno 65 tisuća tona jeftinog žita iz Ukrajine, što je 50 posto više nego u cijeloj prošloj godini. Ukoliko se taj trend nastavi, uvest ćemo u cijeloj godini 100 posto više tog žita nego prošle godine. Time se, naravno, ruši cijena žita domaćim ratarima – naglašava Pavliček. Podsjetio je kako se žito prošle godine prodavalo za 300 eura po toni, a ove godine za 160 eura.

-Naši ratari ne mogu po toj cijeni proizvoditi žito jer se moraju pridržavati određenih uredbi EU i stoga je krajnje vrijeme da se zabrani uvoz takvog jeftinog žita i zaštite domaći ratari – rekao je Pavliček dodajući kako su stočari, mljekari i svinjogojci u nezavidnom položaju, a ovime se uništavaju i ratari.

- Mislim da je krajnje vrijeme da država povuče konkretne poteze, ali i da Državni inspektorat uvede bolju i kvalitetniju kontrolu tranzita ukrajinskog žita kroz Hrvatsku jer očito to žito ne završava ondje gdje bi trebalo i očito nije riječ samo o tranzitu što potvrđuju i službeni podaci. Meni je ukrajinski ratar drag, ali puno mi je draži hrvatski i moja je dužnost kao saborskog zastupnika braniti interese hrvatske proizvodnje pa tako i ratarstva – poručuje Pavliček.

 

 

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija