NAJNOVIJE
U crkvi sv.Roka započelo trajno euharistijsko klanjanje

Večeras, na katolički blagdan Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije, u crkvi sv.Roka u Vukovaru službeno započinje trajno euharistijsko klanjanje (TEK). Riječ je o velikome molitvenome projektu započetom u Dubrovniku, a kojemu se priključilo i 220 vjernika iz Vukovara. Na taj način čine svojevrsnu zajednicu registriranih klanjatelja – VUTEK.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 20:11)
Državni proračun težak 164,5 milijardi kuna

Hrvatski sabor većinom je glasova donio državni proračun za iduću godinu s projekcijama za 2023. i 2024. Za proračun je glasovalo 77 zastupnika saborske većine, jedan više od potrebnih 76, a protiv se izjasnilo 49 oporbenih.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 17:32)
Izložba stripa Dylan Dog u Gradskom muzeju Vukovar

U Gradskom muzeju Vukovar otvorena je izložba stripova na temu „35 godina Dylana Doga u Hrvatskoj. Izloženo je 11 panoa sa strip tablama i crtežima nastalima u Hrvatskoj.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 17:30)
Otvorena izložba 26. likovne radionice Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima

U Galeriji likovnih umjetnosti Slavko Kopač u Vinkovcima otvorena je izložba 26. likovne radionice dječjeg doma Sv. Ana. Ovogodišnja likovna radionica Dječjeg doma Sv. Ana, nakon što je prošlogdišnja zbog pandemije otkazana, održana je u Supetru na Braču.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 14:40)
MMA borac Mario Žgela na prijemu kod vukovarsko-srijemskog župana

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić primio je u maloj županijskoj vijećnici, u Vinkovcima MMA borca, iz vinkovačkog kluba Valens, Maria Žgelu i njegovog trenera, Iliju Zirduma.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 13:45)
Obilježena 30. obljetnica osnivanja 68. bojne Vojne policije

Na Sveučilišnom kampusu u Osijeku podno spomen obilježja 68. bojnoj Vojne policije Osijek upaljene su svijeće i položeni vijenci u povodu obilježavanja 30 godina od osnutka ove bojne koja je ustrojena 7. prosinca 1991. godine.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 13:37)
Osnovnoj školi Josipa Matoša u Vukovaru odobren projekt

U Vukovaru se održava dvodnevna radionica u okviru projekta ER2=S2. Riječ je o europskom projektu prekogranične suradnje, a partneri su iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 11:53)

Županijski odbor HDZ-a VSŽ još jednom dao potporu aktualnoj predsjednici

Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije na današnjoj je konferenciji za medije još jednom dao potporu svojoj kandidatkinji za nedjeljne predsjedničke izbore, trenutnoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

-Ovo je bila posebna kampanja u kojoj su svi ostali kandidati napadali jedino predsjednicu i to iz svih oružja, ali bez argumenata. Mogu reći i s dosta nekulture.. Zadnjih par dana, posebice na sučeljavanju, razotkrivaju se protukandidati i postaje jasno kako jedino Kolinda Grabar Kitarović ima državničke karakteristike i jedina je od svih njih zrela za dužnost predsjednice. Jedina je izašla s programom vizije Hrvatske u narednih pet godina. Ostalima je jedino važno doći na Pantovčak. Kolinda je prihvaćena i među našim ljudima u dijaspori, postala je hrvatski brend i osoba je koja se uvijek može sastati i s Trumpom i s Putinom. Časno je i pošteno do sada obavljala svoju dužnost, a Hrvatsku nosi u srcu, za razliku od protukandidata koji Hrvatsku ni ne spominju - rekao je Tomislav Čuljak, potpredsjednik HDZ-a poručivši kako HDZ čvrsto stoji iza Kolinde Grabar Kitarović.

Predsjednik županijskog odbora HDZ-a Dražen Milinković izrazio je zadovoljstvo što se završnica kampanje održava upravo u Vukovarsko-srijemskoj županiji te pozvao glasače da svoj glas daju dosadašnjoj predsjednici.

-U ovih pet godina predsjednica je uvijek rado posjećivala našu županiju, Vukovar i Vinkovce, tugovala je i slavila s nama. Vjerujem da će u nedjelju pobijediti jer to zaslužuje svojim radom i ugledom u svijetu i jedino ona može pridonijeti prosperitetu Hrvatske. Ako želimo stabilnu Hrvatsku, glasat ćemo za Kolindu Grabar Kitarović - poručio je na kraju potpredsjednik županijskog odbora HDZ-a Mladen Karlić.

Konferenciji za medije nazočio je i ministar Državne imovine i tajnik županijskog odbora Mario Banožić.

Pročitano 648 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija