Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 57
Ispiši ovu stranicu

Gastro minute: Ramsteak na žaru s prilogom od špinata

Ramsteak na žaru s prilogom od špinata Ramsteak na žaru s prilogom od špinata Foto: Coolinarika

Poseban pečat ramsteaku na žaru daje, za naše podneblje, vrlo neobičan prilog od špinata u kombinaciji s kokosovim mlijekom i brašnom. Uz adekvatno vino i dobar ugođaj ne sumnjamo da će ovaj ramsteak postati omiljeno jelo za druženja u egzotičnom stilu! Vrijeme pripreme je 70 minuta.

Sastojci:
Za odreske:
60 dag ramsteaka bez kosti
1-2 žličice Vegete
½ žličice papra u prahu
2 češnja češnjaka
50 ml ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

 

Za prilog od špinata:
400 ml kokosova mlijeka
7 dag kokosova brašna
4 dag maslaca
12 dag luka
1 kg svježeg špinata
1 žličicaVegete
1 žlica limunova soka
½ žličice papra u prahu
1 žličica Gussnela

Priprema:

1 Ramsteak narežite na odreske debljine, po vašem odabiru, deblje ili tanje. Očistite ih od kožica i, po želji, potucite batom za meso.

2 Odreske natrljajte Vegetom, paprom i protisnutim češnjakom. Ovako pripremljene odreske prelijte uljem i pokriveno ostavite u hladnjako najmanje jedan sat.

3 Za to vrijeme pripremite prilog od špinata. Kokosovo mlijeko zakipite, dodajte kokosovo brašno i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Ovako pripremljeno kokosovo mlijeko malo ohladite, a zatim dobro ocijedite.

4 Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk. Podlijte s malo vode i nastavite ga pirjati na laganoj vatri dok ne omekša.

5 Nakon toga dodajte oprane i dobro ocijeđene listove špinata, Vegetu i nastavite kuhati da špinat povene. Dodajte još limunov sok, papar, ocijeđeno kokosovo mlijeko, Gussnel prethodno pomiješan s malo vode i kratko prokuhajte.

6 Odreske ramsteaka ocijedite od ulja i stavite na dobro zagrijanu običnu ili tavu za roštilj. Odreske pecite sa svake strane 3-4 minute.

Posluživanje: Odreske posipajte peršinom i toplo poslužite uz pripremljeni špinat.

Pročitano 2658 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI