NAJNOVIJE
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Ponavljanje izbora u Ostrovu

Državno izborno povjerenstvo izvijestilo je da su izbori u cjelini održani regularno i vrlo mirno, ali će biti ponovljeni na dva biračka mjesta na kojima je pronađeno više glasačkih listića nego ih je trebalo biti.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:17)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 57

Gastro minute: Gusta riblja juha

  • Srijeda, Sij 30 2013
  • Piše: 
Gusta riblja juha Gusta riblja juha Foto: coolinarika

Helene D’Arica svoj je restoran “Bistro umjetnika“ u Nici, iz kojeg potječe ovaj recept, nazvala u čast glasovitih umjetnika koji su tu ljetovali i hranili se u šarmantnim provansalskim gostionicama. Vrijeme pripreme je 90 minuta.

Sastojci:
1 kg bijele morske ribe (škarpina, kovač, ugor, oslić)
1-2 glavice luka
2 češnja češnjaka
60 dag rajčica
mljevena ljuta papričica
mljeveni šafran
1 vezica timijana
lovorov list
peršin
1 čašica konjaka
6 žlica maslinova ulja
8  komada tankih ploški francuskoga kruha
ribani ovčji sir
1 žlica Vegete

Za umak Rouille:

4 češnja češnjaka
2 žumanjka
1 žličica  mljevene ljute papričice
mljeveni šafran
sol
250 ml maslinova ulja

Priprema:

1 Očišćenu ribu narežite na komade, malo posolite i popecite na vrlo vrućem maslinovu ulju. Stavite je u lonac koji držite na toplome.

2 Na preostalome ulju u tavi propirjajte luk narezan na kolutove i izgnječeni češnjak. Prelijte sve preko ribe, zatim ulijte konjak u tavu te i njega dodajte ribama.

3 Lonac stavite na srednje jaku vatru i prelijte ribu s oko 1, 5 l vode. Dodajte narezanu rajčicu, šafran, Vegetu i vezicu lovorova lista, timijana i peršinova lista.

4 Ostavite lagano kuhati oko sat vremena.

5 U međuvremenu popecite ploške kruha i napravite umak rouille (ruj).

6 Sitno izgnječite češnjak, dodajte žumance i napravite majonezu postupno dolijevajući ulje.

7 Umiješajte mljevenu ljutu papričicu, šafran i posolite.

8 Izvadite vezicu aromatičnih trava. Kuhanu ribu izvadite na tanjur, očistite od kosti, protisnite kroz sito zajedno sa sadržajem u kojem ste kuhali ribu.

9 Vratite u lonac, dosolite po potrebi i začinite ljutom paprikom.

Posluživanje: Kod posluživanja na svaki tanjur juhe stavite po 2 kriške kruha premazanog pripremljenim umakom i posipanog ovčjim sirom.

Pročitano 2121 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija