NAJNOVIJE
Dodijeljene volonterske nagrade za 2020

Povodom Međunarodnog dana volontera, PRONI Centar za socijalno podučavanje, nositelj programa Volonterski centar Vukovar, organizirao je uručenje godišnje volonterske nagrade pojedincima i organizatorima volontiranja s područja grada Vukovara za 2020. godinu pod sloganom Gradimo svoju zajednicu.

(Petak, 04 Prosinac 2020 17:57)
Penava: “Odabrali smo najpovoljnijeg ponuditelja, građani će imati jeftiniji gradski prijevoz.“

Čelnici grada održali su u Gradskoj vijećnici konferenciju za medije povodom 35. sjednice Gradskoga vijeća Grada Vukovara održane online putem 3. prosinca na kojoj je izglasana Odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju za obavljanje gradskog prijevoza na području grada Vukovara. Kao najpovoljniji ponuditelj, na koncesiju od godinu dana, odabrana je tvrtka Slavonija bus iz Novog  Grada, a tvrtka Čazmatrans, koja ima sjedište u Vukovaru po prvi je puta ostala bez koncesije.

(Petak, 04 Prosinac 2020 17:00)
Dodijeljene nagrade na Danima Josipa i Ivana Kozarca

Na 26. danima Josipa i Ivana Kozarca u Vinkovcima su u petak dodijeljene nagrade za 2020. godinu, a nagradu za životno djelo dobila je znanstvenica Antonija Bogner-Šaban.

(Petak, 04 Prosinac 2020 16:49)
Naručeno 5,6 milijuna doza cjepiva! Cijepljenje će biti besplatno i dragovoljno

Hrvatska je naručila 5,6 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa, a cijepljenje bi moglo započeti Pfizerovim cjepivom, koje bi trebalo prvo stići u 125.000 doza s kojima se može procijepiti 62.500 ljudi, najavio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

(Petak, 04 Prosinac 2020 16:40)
Hrvatski sabor izmijenio Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

Hrvatski sabor izmijenio je u petak Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i time otvorio mogućnost da se uskoro počnu izricati kazne onima koji se ne pridržavaju mjera zaštite od zaraze koronavirusom.

(Petak, 04 Prosinac 2020 16:34)
Vukovarski gimnazijalci na 20. INOVA MLADIH osvojili zlatnu medalju i priznanje

Vukovarski gimnazijalci, učenici prvog razreda prirodoslovno -matematičkog usmjerenja: Fran Hutinec, Karlo Žutić, Ema Stankoski Hrgović i Lara Šijanović, na ovogodišnjem 20.-tom izdanju INOVA – MLADI, prema odluci međunarodnog ocjenjivačkog suda  osvojili su zlatnu medalju i priznanje.

(Petak, 04 Prosinac 2020 16:29)
Umirovljenicima božićnice od 100 do 250 kuna

Na konferenciji za novinare u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vukovara Ivan Penava objavio je početak isplate božićnica umirovljenicima čija je mirovina manja od 2.500 kuna.

(Petak, 04 Prosinac 2020 12:48)
Mirjana Đermadi

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Četvrtak, 03 Prosinac 2020 11:30

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno rekordnih 4534 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 48 osoba, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj trenutno je 23.942, a među njima je 2501 pacijent na bolničkom liječenju, od kojih je na respiratoru njih 258.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, ukupno je zabilježeno 139.415 osoba s koronavirusom, od kojih su 1964 preminule. Ukupno se oporavilo 113.509 osoba, od toga 3154 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji su trenutno 57.894 osobe.

Novih 4534 slučajeva zaraze novi je rekord na dnevnoj razini. Dosad je u jednom danu samo dvaput zabilježeno više od 4000 slučajeva - 26. studenoga njih 4009. i 27. studenoga 4080 osoba.

Četvrtak, 03 Prosinac 2020 09:51

U Osječko baranjskoj županiji  u posljednja 24 sata novih je 298 oboljelih osoba od COVID-a 19, a preminulo  je osam osoba. Novopozitivne osobe imaju prebivalište u čak 63 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše ih je s područja grada Osijeka s prigradskim naseljima 169. Slijede ih područja gradova/općina Našice (14), Valpovo (11), Đakovo i Bizovac (po 10), te još 94 osobe iz ostalih mjesta Osječko-baranjske županije.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 230 osoba oboljelih od COVID-19, i to 181 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih su 43 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 49 pacijenta s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno se u samoizolaciji nalazi ukupno 2.613 osoba.

Četvrtak, 03 Prosinac 2020 09:38

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 155 novih pozitivnih osoba na COVID-19.

Srijeda, 02 Prosinac 2020 14:58

Željko Sabo, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Vukovar, prozvao je na konferenciji za medije aktualnu vlast i gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu  za bahatost i uzaludno trošenje novca građana grada Vukovara.  Kao jedan od primjera takvoj tvrdnji, Sabo  je naveo Spomen obilježje zaostale granate u središtu Vukovara, koja se tu nalazi u formi muzejske vitrine, nazvavši obilježje rupom u koju je Grad uložio oko pola milijuna kuna.

-Ta rupa i granata u njoj treba nas podsjećati na vrijeme Domovinskoga rata, a znakovi i simboli na ulasku u grad pitanje je koliko koštaju? Ako ova rupa košta pola milijuna kuna, onda vjerujem kako simboli koštaju  i dva milijuna kuna-  rekao je Sabo.

Sabo se osvrnuo i na klizalište koje je ove godine  postavljeno u Perivoju dvorca Eltz  smatrajući kako je u ovim okolnostima  uspostavljanje klizališta na takvom mjestu neprimjereno i nerazumno trošenje novca, kojega je, po Saboovom mišljenju, trebalo utrošiti na pomoć građanima i gospodarstvenicima.

- Naš gradonačelnik sa svojom ekipom ne da ostavlja klizalište, nego ga postavlja na potpuno neodgovarajućem mjestu gdje je bilo  potrebno izgraditi potpuno novu infrastrukturu kako bi klizalište moglo funkcionirati, što je sigurno izazvalo velike troškove. –rekao je Sabo. On je naveo još i pošumljavanje Adice kao promašen i smiješan projekt jer tvrdi kako je Park šuma Adica danas potpuno zapuštena.

-Od posađenih sadnica u prošloj akciji tek ih  se nekoliko primilo, a slamnati krov na restoranu samo što nije pao koliko je sve to zapušteno, žali Bože  – rekao je Sabo podsjetivši kako je Adica u njegovome mandatu gradonačelnika bila potpuno uređena.

Penava: Grad Vukovar doživio  je sramotu zahvaljujući upravo Željku Sabou

Na Saboove prozivke reagirao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, izrazivši svoje čuđenje i žaljenje što svi u gradu Vukovaru nisu za njegov razvoj i napredak i ne gledaju svi blagonaklono na činjenicu da se u Vukovaru neprestano nešto radi i da se Vukovar mijenja krupnim koracima na bolje.

-Kad malo bolje pogledam tko govori, vidimo da  je riječ o čovjeku koji je završio  u zatvoru zbog toga što se nije držao slova zakona i što je manipulirao zakonom. Protiv te osobe se i dalje vode sudski procesi zbog netransparentnog trošenja novca i netransparentnog rada općenito. U  tome smislu razumijem da mi različito vidimo situaciju u gradu i njegove potrebe - rekao je Penava.

Naglasio je kako Grad Vukovar dobrim i kvalitetnim upravljanjem u proteklih sedam godina apsolutno nije imao  niti jedan, ni najmanji problem sa zakonom u smislu rada gradske uprave.

-Nismo bili, niti smo igdje u crnoj kronici,  niti se moglo pročitati kako  smo napravili nešto loše, a kamo li, ne daj Bože, oštetili proračun Grada Vukovara. S druge strane, zahvaljujući predanom i pametnom planiranju i poslovanju Grad Vukovar, kad je riječ o novčanim sredstvima, stoji bolje nego ikada – ustvrdio je Penava.

Istaknuo je kako unatoč sadašnjoj  krizi realiziraju  ne samo projekte o kojima bilo riječi ovih dana nego iznalaze  sredstva pomoći  gospodarstvenicima kojima su do sada već nekoliko puta pomagali, a i nastavit će im izaći u susret. Podsjetio je i na program s radnim bilježnicama kao pomoći najmlađim sugrađanima i njihovim obiteljima te i čitavoga  niza drugih pomoći koje je Grad do sada radio i koje još planira u ovoj godini. Penava je najavio i nove pomoći umirovljenicima s malim mirovinama.

-Onaj tko je imao svoju  priliku i koji ju je propustio i to na vrlo ružan način, naravno da ima pravo  ljutiti se. Ne daj Bože više nikada da se Grad Vukovar nađe u crnim kronikama i da Grad Vukovar i svi naši sugrađani trpe sramotu jer im  se čelni čovjek grada našao na sudskoj klupi kao okrivljenik, kao osuđenik i na kraju krajeva završio i u zatvoru. Mislim da je to sramota svih nas, a  upravo zahvaljujući najviše dotičnome Želju Sabou - poručio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Utorak, 01 Prosinac 2020 11:36

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta  od kojih dvije u Vukovaru i jedna u  Apševcima  te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, izvijestila je policija.

Naime, u ponedjeljak 30. studenog oko 15,40 sati, u Borovu, u Željezničkoj ulici, nepoznata vozačica bicikla je nepropisno upravljala te tom prilikom naletjela na 67-godišnju vozačicu bicikla, koja je pravilno upravljala vozilom.

Spomenutoj vozačici bicikla (67-godišnjakinji) je u Nacionalnoj memorijalnoj  bolnici Vukovar pružena liječnička pomoć, gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede, neopasne po život. Uzročnici ove prometne nesreće, radi zadobivenih ozljeda navedene sudionice, slijedi kaznena prijava nadležnome državnom odvjetništvu.

Utorak, 01 Prosinac 2020 11:31

Pu vukovarsko-srijemska izviestila je kako je 30. studenoga oko 10,00 sati, na prijevaran način je provaljeno u obiteljsku kuću 84-godišnjakinje iz Vinkovaca, Blok Vladimira Nazora, iz koje je otuđen nakit, koji je vlasnica imala u svojoj kutiji.

Utorak, 01 Prosinac 2020 11:25

U Osječko baranjskoj županiji u zadnja 24 sata pozitivnih na koronavirus je 180 osoba.

Utorak, 01 Prosinac 2020 11:17

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je tijekom online sastanka s premijerom i županima o današnjem broju novozaraženih i preminulih od koronavirusa.

-Danas imamo 2900 novozaraženih. Jučer je bilo hospitalizirano 2358 bolesnika. Dakle, to je jedno ekstremno opterećenje na zdravstveni sustav i samo zahvaljujući našim ranijim pripremama uspjevamo odgovoriti na takve zahtjeve. Imamo 255 osoba na respiratoru. Nažalost, imamo danas još jedan neslavan rekord, 75 ljudi je preminulo.-rekao je Beroš, a prenosi Mediaservis.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, rekao je brojke nisu dobre, naročito broj hospitaliziranih, preminulih i onih na respiratorima. 

-Taj broj nam je na tjednoj razini u rastu. Zadnji tjedan smo imali 15 posto više nego tjedan ranije- rekao je Capak, dodajući da imamo čitav niz mikro-žarišta iz kojih se bolest širi.

 -S novim mjerama smo pokušali ograničiti broj kontakata vrlo značajno kroz mjere koje se odnose na okupljanja ljudi. Paralelno s donošenjem tih mjera radimo intenzivno na povećanju broja testiranja i što se tiče PCR-a, a uveli smo i mogućnost brzih antigenskih testiranja jer osim smanjenja kontakata strahovito je važno što prije otkriti pozitivne osobe- rekao je Capak.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija