NAJNOVIJE
Veleučilište Lavoslava Ružičke objavilo natječaj za upis u I. godinu preddiplomskih stručnih studija

Veleučilište Lavoslava Ružičke u Vukovaru objavilo je natječaj za upis studenata u I. godinu preddiplomskih stručnih studija u akademskoj godini 2021./2022. , za kandidate koji nisu obvezni položiti ispit državne mature odnosno koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili prije 2010. godine.

(Utorak, 13 Travanj 2021 15:52)
Milanović: Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u Europsku uniju

Predsjednik RH Zoran Milanović u utorak je razgovarao s predstavnicima braniteljskih udruga, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih postrojbi te je poručio kako se pitanje nestalih mora riješiti prije ulaska Srbije u EU. 

(Utorak, 13 Travanj 2021 15:47)
Umirovljenici će dobiti dodatak na mirovine od 400 do 1.200 kuna

Predstavnici Matice sindikata i Stranke umirovljenika dogovorili su u Vladi isplatu covid dodatka za umirovljenike koji će obuhvatiti 850.000 korisnika te neće biti oporeziv ni predmet ovrhe, a isplata počinje krajem travnja.

(Utorak, 13 Travanj 2021 15:36)
Novinari u prioritetnim skupinama za cijepljenje protiv Covida-19

Ministarstvo kulture i medija predložilo je da se u prioritetne skupine za cijepljenje protiv Covida-19 uvrste novinari i novinarke te medijski radnici i radnice koji su pri obavljanju posla u povećanom riziku od zaraze, izvijestili su iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

(Utorak, 13 Travanj 2021 13:37)
Predavanje o politikama odmazde nakon II svjetskog rata

U prostorijama Ogranka Matice hrvatske Vukovar predavanje na temu „Smrt fašizmu - odmazda narodu! Jugoslavenska politika odmazde nakon Drugoga svjetskog rata" održao je  prof. dr. sc. Domagoj Tomas. Događaj je organiziran u okviru Spomen-dana žrtvama komunističkog terora u Vukovaru koje su ubijene nakon što su 12.travnja 1945.godine u Vukovar ušle partizanske postrojbe.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:40)
Tijekom Noći knjige besplatno članstvo i povrat knjiga bez naplate zakasnine

U okviru manifestacije Noć knjige u petak, 23. travnja, Gradska knjižnica Vukovar pripremila je akciju besplatnog učlanjenja te povrat knjiga bez naplate zakasnine.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:13)
Tea Njegovec nastupila na prvenstvu Hrvatske u streljaštvu

U Dubrovniku je 10. i 11. travnja 2021. održano prvenstvo RH za seniore i seniorke u disciplini zračka puška i zračni pištolj 10 metara po ISSF programu. Normu za pravo nastupa ostvarile su dvije članice Streljačkog kluba „Grič 7“, na pušci Tea Njegovec i na pištolju Kiara Lemac, međutim zbog zdravstvenih razloga Kiara nije mogla nastupiti. Na natjecanju je Tea popravila svoj najbolji službeni rezultat te se plasirala na 27. mjesto. Natjecanju je pristupilo 39 djevojaka iz cijele Hrvatske, treba uzeti u obzir da su u istoj kategoriji nastupila i velika imena iz svijeta streljaštva te je konkurencija bila izuzetno jaka.

(Utorak, 13 Travanj 2021 11:56)
Jasenka Vrdoljak

Jasenka Vrdoljak

Utorak, 13 Travanj 2021 11:08

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1936 novih slučajeva zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12.096. Među njima je 1948 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 192 pacijenta. Preminulo je 25 osoba, prioćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Utorak, 13 Travanj 2021 09:43

Od 363 obrađena uzorka, u protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije, 53 je bilo pozitivno na koronavirus, a jedna je osoba preminula, priopćio je tamošnji Stožer civilne zaštite.

Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 11:46

Povodom obilježavanja 76. godišnjice proboja Srijemskog fronta i oslobođenja Vukovara u Drugom svjetskom ratu te Spomen-dana žrtvama komunističkog terora u Vukovaru kojim se obilježava sjećanje na zločine izvršene nad vukovarskom inteligencijom 12. travnja 1945., zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić  je položila vijenac i upalila svijeću kod Križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav.

Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 08:40

Veledrogerije nastavljaju isporuku lijekova bolnicama, a ministar Beroš kaže kako to ne znači da je problem riješen. Naime, iako je država 1.travnja pustila milijardu kuna, problem dugova prema veledrogerijama i dalje nije riješen pa će se u srijedu ponovno održati sastanak na tu temu. Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je kako su ga predstavnici veledrogerija izvijestili da su normalizirali opskrbu bolnica lijekovima, te da se razgovori o rješavanju dugova za isporučene lijekove nastavljaju.

- Uplaćenih 900 milijuna kuna za dugove veledrogerijama jasan su signal Vlade da smo spremni napraviti sve za poboljšanje stabilnosti sustava. Razgovori nisu završili, ovoga tjedna je sastanak s veledrogerijama, čiji su me predstavnici izvijestili da će normalizirati opskrbu bolnica lijekovima. Ali to ne znači da smo problem riješili već da ćemo nastaviti razgovarati - rekao je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, Beroš je ocijenio da smo na prekretnici te građanima poručio da se trebaju cijepiti.

- S obzirom na broj novozaraženih i preminulih, jasno je da smo na prekretnici. Odaziv na cijepljenje, poštivanje mjera, to određuje smjer epidemije. Cijepljenje je najsigurniji i najjednostavniji alat za povratak na staro - naglasio je Beroš.

 

Petak, 09 Travanj 2021 16:27

Ovogodišnje 26. Lutkarsko proljeće održat će se virtualno od 12. travnja do 12. svibnja, a zainteresiranima će biti dostupno deset lutkarskih predstava za djecu i mlade, priopćeno je u petak iz vinkovačke producentske Umjetničke organizacije "Asser Savus", a prenosi Hina.

Petak, 09 Travanj 2021 15:57

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u petak kako su ga predstavnici veledrogerija izvijestili da će od danas normalizirati opskrbu bolnica lijekovima, a razgovori o rješavanju dugova za isporučene lijekove se nastavljaju, prenosi Hina.

Petak, 09 Travanj 2021 15:47

Načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović na redovitoj konferenciji za novinare je govorio o uvođenju strožih mjera.

Petak, 09 Travanj 2021 14:28

 U Vinkovcima je predstavljen projekt gradnje Regionalnog centra za digitalizaciju i razvoj, projekta Vukovarsko-srijemske županije, koji bi se gradio u Vinkovcima, a njegova je vrijednost 140 milijuna kuna.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija