NAJNOVIJE
U proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna

Nakon preuzimanja vođenja Grada Županje gradonačelnik Damir Juzbašić angažirao je u lipnju neovisnu revizorska tvrtka Crowe Horwath Revizija d.o.o. Zagreb kako bi obavila dubinsku analizu proračuna Županje radi dokumentiranja činjeničnog stanja i eventualnih odstupanja i nepravilnosti. Uz pregled posljednjeg nalaza Državnog ureda za reviziju i provjeru otklanjanja utvrđenih nedostataka, obavljena je revizija proračunskih rashoda za 2020. i prvih šest mjeseci ove godine, revizija proračunskih prihoda za isto razdoblje, osim prihoda poslovanja po osnovi poreza i doprinosa te analiza izvršenja proračuna za prvih šest mjeseci 2021.Izvješće revizorske tvrtke potvrdilo je kako u proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna, a riječ je o dugu nešto većem od 1.500.000 kuna iz 2020. i beskamatnom kreditu od 1.400.000 kuna.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 20:29)
Milić: Netočno je da se od 1. studenoga širi primjena covid potvrdi

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić opovrgnuo je pisanje pojedinih medija u srijedu da Hrvatska od 1. studenoga širi primjenu covid potvrda na sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i na veći broj društvenih djelatnosti, pozvavši sve u društvu na promoviranje cijepljenja, prenosi Hina.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:55)
U e-savjetovanju Program potpore proizvođačima šećerne repe vrijedan 30 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede je uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Program potpore proizvođačima šećerne repe zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, kojim će se pružiti financijska pomoć proizvođačima šećerne repe uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom tržišnim poremećajima, stoji u priopćenju ministarstva.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:14)
Glumici vinkovačkog kazališta Matei Marušić nagrada „Zoranov brk”

Na 30. “Danima Zorana Radmilovića” održanom sinoć u Zaječaru, u natjecateljskoj konkurenciji izvedena je zajednička predstava Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku "Gospođica Julija" redateljice Aide Bukvić.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:18)
U Vukovaru dobri turistički rezultati

U okviru projekta integriranog upravljanja destinacijom IQM Destination kojeg Vukovar implementira već više od godinu dana, provodi se između ostalog i aktivnost mjerenja on-line reputacije destinacije koja će dati povratne informacije o kvaliteti usluge i proizvoda te u konačnici o imidžu Vukovara kao turističke destinacije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:05)
Potpisan Sporazum za osnivanje FLAG-a u VSŽ

Dugogodišnja razvojna suradnja Vukovarsko–srijemske županije i Lokalnih akcijskih grupa Bosutski niz, Srijem i Šumanovci u cilju jačanja integriranog razvoja putem provedbe lokalnog razvoja, rezultirala je osnivanjem Inicijativnog odbora za formiranje Lokalne akcijske grupe u ribarstvu ( FLAG) na području naše županije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:45)
Dani mađarskog filma

U dvorani Mikro kina u Belom Manastiru u povodu120 godina Mađarske kinematografije, održavaju se Dani mađarskog filma.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:32)

Žana Kunji

Srijeda, 20 Listopad 2021 14:47

Povodom obilježavanja 30. obljetnice bitke za Vukovar grad su posjetili članovi Vlade demokratskog jedinstva, sudionici i suvremenici povijesnih događaja Domovinskog rata i stvaranja hrvatske države.

Srijeda, 20 Listopad 2021 11:11

U Našicama je obilježena 30. obljetnica ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice -Orahovica te je u čast poginulim braniteljima održan prigodni program obilježavanja.

Utorak, 19 Listopad 2021 12:26

Grad Vukovar provodi projekt sanacije javnih raspela i sakralne baštine na području Vukovara te je nakon saniranih katoličkih i pravoslavnih raspela sanirana i kapelica Sv. Marije.

Ponedjeljak, 18 Listopad 2021 12:07

U Hrvatskoj je zabilježeno 319 novih slučajeva zaraze koronavirusom, umrlo je 11 osoba, prenosi HINA.

Na bolničkom liječenju je 945 pacijenata, od toga na respiratoru njih 119.

U samoizolaciji je trenutno 18.660 osoba.

Zaključno s jučerašnjim danom utrošeno je 3.520.417 doza cjepiva, a cijepljeno je 46,09 posto ukupnog stanovništva, odnosno 55,25 posto odraslog stanovništva. Jučer je utrošeno 379 doza cjepiva, a od toga je 253 osoba cijepljeno prvom dozom.

Zaključno s jučerašnjim danom 1.870.455 osoba cijepljeno je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.754.919 osoba (1.649.473 osoba cijepljeno s dvije doze te 105.446 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 51,93 posto odraslog stanovništva. 

Ponedjeljak, 18 Listopad 2021 12:03

U Iloku je obilježena 30. obljetnica progonstva Iločana i stanovnika okolnih mjesta koji su 17. listopada 1991. pod prijetnjom JNA bili prisiljeni napustiti svoje domove i otići u progonstvo.

Ispred zgrade Grada Iloka krenula je kolona sjećanja koja je bila formirana od osobnih automobila u znak sjećanja na kolonu automobila, traktora, prikolica, kamiona i ostalih vozila kojima su Iločani i stanovnici Tovarnika, Bapske, Šarengrada, Opatovca, Mohova i drugih napuštali svoje domove. U koloni se 1991. godine našlo oko 10 tisuća stanovnika, a svi su napustili grad te preko mosta s Bačkom Palankom ušli u Srbiju. U Hrvatsku su ponovno ušli kod Lipovca i potom završili u progonstvu diljem zemlje.

Kod spomenika Svjetlost dolazi, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast. Vijence su položila brojna izaslanstva, a ispred Vukovarsko-srijemske županije vijenac je položio župan Damir Dekanić te zamjenik župana Franjo Orešković.

- Zahvaljujem se onima koji su donijeli mudru odluku o izlasku Iločana iz grada. Ilok je bilo nemoguće braniti, žrtve bi bile prestrašne, imali bi još jedan Vukovar na istoku Hrvatske. Ljudi su se nakon rata vratili u grad i okolicu, ovdje žive no, daleko su od ostatka županije i Hrvatske, a prvi način da se to promjeni je izgradnja Iločke ili Srijemske transferzale čiji nastavak radova očekujem iduće godine – rekao je župan Dekanić.

 

Ponedjeljak, 18 Listopad 2021 11:38

Tijekom vikenda, od 15. do 17. listopada, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 12 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

Ponedjeljak, 18 Listopad 2021 11:29

U periodu od 4 do 18. listopada policijski službenici protueksplozijske zaštite postupali su u tri prijave namjere za dragovoljnu predaju oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava i pet dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

U tri slučaja dragovoljne predaje građani koji su željeli ostati anonimni predali su policijskim službenicima ukupno jednu pušku M-48, 333 komada raznog streljiva i dvije detonatorske kapisle.

Također, policijski službenici su s pet lokacija na siguran način izuzeli ukupno jedan antitenkovski raketni bacač, četiri ručne bombe, dvije mine, topovski projektil, metar sporogorećeg štapina, tri detonatorske kapisle te 105 komada streljiva, a koje su građani pronašli prilikom čišćenja kuće, uz obalu rijeke Dunav te prilikom građevinskih radova odnosno obrade poljoprivrednog zemljišta, izvijestila je PU vukovarsko- srijemska. 

Pozivaju se građani koji još negdje u svojim domovima drže i čuvaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga dragovoljno predaju. Upozoravaju se pri tome, da budu oprezni ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju. Posebno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu će doći preuzeti opasna sredstva.

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Anonimnost osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva je zagarantirana i protiv te osobe se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Ponedjeljak, 18 Listopad 2021 11:24

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad šestoricom turskih državljana koji su 15. listopada uhićeni na graničnom prijelazu Bajakovo zbog sumnje da su prilikom ulazne granične kontrole predočili krivotvorene isprave.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su predočene javne isprave, 4 turske posebne putovnice i dvije belgijske boravišne dozvole, krivotvorene te kao takve uporabljene prilikom granične kontrole.

Temeljem podnesenih kaznenih prijava za kazneno djelo Krivotvorenje isprave, nadležno državno odvjetništvo je svoj šestorici turskih državljana odredilo istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te su ih policijski službenici predali u Zatvor Osijek, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija