Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Uručeni ugovori za poticaj razvoja poduzetništva

17 novih ugovora za razvoj poduzetništva 17 novih ugovora za razvoj poduzetništva Foto: Vedran Vuleta

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava svečano je uručio ugovore gospodarstvenicima koji su ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Vukovara u 2016. godini.

Od lipnja ove godine odobreno je još 17 potpora, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 487.971,01 kn.

- Potpisom ovih ugovora, Grad Vukovar utrošio je sva raspoloživa proračunska sredstva namijenjena spomenutom Programu, što znači da su gospodarstvenici s područja grada Vukovara ove godine ostvarili potpore u ukupnoj vrijednosti od 3.000.000,00 kn. Kada smo došli na vlast ove potpore bile su ravne gotovo nuli. Poduzetnici su mjeru prepoznali i ona je dobro prihvaćena. Nama je prije svega cilj da se što više ljudi zaposli, a putem ovih mjera zaposleno je 120 ljudi. Očito je da se ciljevi mogu ostvariti, samo treba imati viziju, strategiju i hrabrosti – rekao je Penava te naglasio da nadzor nad potrošnjom dobivenih sredstava ima Upravni odjel za gospodarstvo.

Zbog nepoštovanja ugovora i namjenskog trošenja novca određena su sredstva vraćena, plasirana u ovogodišnji proračun te također odobrena gospodarstvenicima, tako da je ove godine podijeljeno oko 3 milijuna i 300 tisuća kn.

- Prioritet je razvoj gospodarstva. Cilj nam je da nositelji gospodarstva budu obrtnici i gospodarstvenici ali s obzirom da smo poljoprivredni kraj pola milijuna kuna smo osigurali i za razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Pavliček je pozvao sve vlasnike OPG-ova da se prijave i iskoriste sredstva jer ih grad još ima te naglasio da Grad Vukovar ne koči poduzetnike s mjerama koje mogu ostvariti preko resornog ministarstava ili zavoda za zapošljavanje.

Pročitano 1439 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI