Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Potpisana dva ugovora za uređenje obaloutvrde Dunava

Uskoro nova šetnjica uz Dunav Uskoro nova šetnjica uz Dunav Foto: Vedran Vuleta

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potpisao je dva ugovora vezana za rekonstrukciju obaloutvrde rijeke Dunav ukupne vrijednosti više od milijun kuna.

Ugovor koji obuhvaća nabavu i ugradnju urbane opreme za šetnicu uz Dunav,  potpisan je s zadarskim obrtom Arta-Zip. Vrijednost ugovora je 507.875,00 kn s PDV-om. Ovim ugovorom izvođač se obvezao isporučiti 126 klupa (98 bez naslona te 28 s naslonom), 50 koševa za smeće i 5 spiralnih stalaka za bicikle. Drugi ugovor obuhvaća nabavu i ugradnju 78 stupova i svjetiljki javne rasvjete, a potpisan je s obrtom Elektro-Lovošević iz Našica. Vrijednost ugovora je 556.202,50 kn s uključenim PDV-om.

 

Penava je rekao kako ova dva ugovora ulaze u projekt uređenja obaloutvrde u gradu Vukovaru od Luke Vukovar do ušća rijeke Vuke u Dunav te dodao: - Završnim fazama, potpisivanjem ugovora za urbanu opremu i javnu rasvjetu privodimo kraju radove na projektu uređenja obaloutvrde. Prva faza projekta od Luke Vukovar do dvorca Eltz trebala bi se završiti do kraja listopada, a druga od dvorca Eltz do ušća Vuke u Dunav biti će gotova do kraja godine – rekao je Penava.

Novi izgled grada

- Vukovar će na 1500 metara duljine i 15 metara širine uz rijeku Dunav dobiti šetnjicu širine 10 metara, biciklističku stazu širine 3,5 metara i zeleni pojas uz klupe za gađane koji žele uživati u pogledu na Dunav. Do sada smo imali stazu od 70-ak metara, te nismo mogli koristiti činjenicu da se nalazimo uz Dunav. Dobit ćemo novi izgled središta grada, a građani će stvarno imati osjeća da se nalaze uz Dunav. Na ovome nećemo stati, moramo osmisliti prostor za ugostiteljske objekte, sadržaje za sport i rekreaciju i sl. Idemo krupnim koracima naprijed, mijenjamo izgled Vukovara, činimo ga ljepšim i dostupnijim našim građanima i svim posjetiteljima – kaže Penava.  

Projekt je vrlo zahtjevan, a grad Vukovar u građevinskom smislu prvi put izlazi na rijeku Dunav, kaže pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović te ističe: - Grad Vukovar sa partnerima iz Hrvatskih voda sudjeluje u projektu izgradnje gradske šetnjice, čija je vrijednost 16 milijuna kuna, a Grad Vukovar sudjeluje s troškovima za nabavu klupa, koševa za otpatke, stalaka za bicikle i ulične rasvjete.

Radovi u vrijednosti 20 milijuna kuna izvode se i na sanaciji Otoka športova, a uskoro kreće izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda vrijednosti 118 milijuna kuna.

Pročitano 1857 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI