Ispiši ovu stranicu

Bajić se ispričao Gradu Vukovaru i Gospodarskoj zoni

Nebojš Bajić, vijećnik SNS-a Nebojš Bajić, vijećnik SNS-a Foto: HRV

- Ispričavam se Gradu Vukovaru zbog pitanja koje sam postavio na protekloj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara, a u kojemu sam na temelju neprovjerenih informacija, ugrozio transparentno poslovanje Grada Vukovara i vukovarske Gospodarske zone - rekao je HRV-u gradski vijećnik SNS-a Nebojša Bajić.

Podsjetimo, Bajić je postavio upit zašto je jedan strani investitor bio primoran plaćati i neke dodatne troškove, mimo redovne cijene za otkup prostora u Gospodarskoj zoni grada Vukovara, a kako je rekao nije riječ o plaćanju komunalnih priključaka, nazvavši cijeli slučaj "reketarenjem" od strane Grada Vukovara. 

Gradonačelnik Penava je komentirao kako niti u kojem kontekstu se ne može spominjati "reketarenje". Podsjetio je kako Grad Vukovar i Gospodarska zorna djeluju transparentno i u skladu sa zakonima.
- Kupite zemljište, platite i gradite, nije mi jasno na koji to način "reketarimo" strane investitore - upitao je Penava, podsjećajući kako se svi potencijalni investitori trebaju obratiti ili u Gospodarsku zonu ili Gradu Vukovar kako bi doznali na koji način mogu pristupiti u otkup zemljišta.

Bajić je HRV-u rekao kako je pitanje postavio s najboljim ciljem, jer kako kaže, kao opozicijskom vijećniku zadaća mu je utjecati na vladajuću većinu da djeluje u najboljem interesu za građane Vukovara.

- Nakon postavljenog upita na aktualnom satu Gradskog vijeća, iz Gradske uprave su mi predočili dokumente, iz kojih je bilo vidljivo da je zainteresirani kupac zemljišta u Gospodarskoj zoni,  stalno mijenjao uvjete vezane uz kupnju, odlažući kupnju istoga, a struka je pokazala da ta investicija nije bila izvodiva u praksi - kaže Bajić, koji još jednom upućuje ispriku zbog narušavanja ugleda Grada Vukovara i Gospodarske zone.  

Pročitano 1372 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac