Ispiši ovu stranicu

Održana 26. sjednica Gradskoga vijeća Grada Vukovara

Gradonačelnik penava dobio pohvale gradskih vijećnika Gradonačelnik penava dobio pohvale gradskih vijećnika Foto: Valerija Lozančić

Na 26. sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara, prvoj nakon ljetne stanke, razmotreno je izvješće o radu gradonačelnika u prvih šest mjeseci ove godine. Gradonačelnik Penava ističe kako se veseli toj točki dnevnoga reda jer ima za izvijestiti o mnogim pozitivnim stvarima u gradu Vukovaru.

- Uistinu mogu biti zadovoljan, ali o tome možda i više od mojih riječi svjedoči ono što se trenutno događa u našemu gradu, čitav niz projekata koji su u tijeku, investicije vrijedne više od 700.000.000 kuna i što je najvažnije, prema podacima Hrvatskog Zavoda za mirovinsko osiguranje da se u protekle dvije godine u našemu gradu povećava broj zaposlenih. Mi od početka govorimo da ćemo povećati broj zaposlenih, da smo promijenili negativne trendove i ovo je samo još jedna potvrda toga. Tu je i niz drugih projekata poput besplatnih odlazaka umirovljenika u Bizovac, besplatnih udžbenika, a sada i bilježnica za osnovnoškolce....čitav je niz lijepih priča u našemu gradu, rekao je Penava.

Penava je za rad dobio brojne pohvale gradskih vijećnika. Zadovoljan je bio i predsjednik Gradskoga vijeća Igor Gavrić. - Zadovoljan sam što smo dobili niz pohvala ne samo za rad gradonačelnika i njegove uprave, već i Gradskoga vijeća jer smo donijeli mnoge važne odluke koje su oni kao izvršna vlast realizirali, što me veseli, rekao je Gavrić.

Na sjednici Gradskoga vijeća jednoglasno su donesene i slijedeće odluke - o pokretanju postupka za izradu i donošenje III. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Vukovara, o pokretanju postupka za izradu i donošenjeIII. Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Vukovara, o pokretanju postupka za izradu i donošenje izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja "Vučedol"  te o upravljanju i raspolaganju nekretninama u vlasništvu Grada Vukovara. 

Jednoglasno je donesena i odluka o sufinanciranju energetske obnove više stambenih zgrada u Županijskojulici broj 106, 112, 114 i 116.

Iduća sjednica Gradskoga vijeća grada Vukovara održat će se u rujnu.

Pročitano 1353 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić