Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Otvoreni radovi obnove i izgradnje na dva stambena objekata u Borovu naselju

Radovi u ulici Ive Lole Ribara Radovi u ulici Ive Lole Ribara Foto: Grad Vukovar

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i predstojnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar otvorili su radove na obnovi i izgradnji višestambenih objekata u ulici Ive Lole Ribara 2-8 i 10-6 u Borovu naselju.

Trenutno se u gradu Vukovaru obnavlja devet višestambenih jedinica s ukupno 32 stana. Ugovorom je predviđena obnova i izgradnja devet objekata s 32 stana na adresama Ive Lole Ribara 2-8, 10-16, 34-40, 42-48, Đure Đakovića 1-7, 25-3, 26-32 i Željeznička 6-8, 14-16. Financijska vrijednost ugovora je 6.160.767,55 kn s PDV-om, a izvođač radova je tvrtka Zuber iz Višnjevca.

I.L.R. mažar copy

- Trenutno je u fazi izgradnje i sanacije 40 stanova u gradu Vukovaru. Važno je za naglasiti da je ovo prva izgradnja nakon 2012. godine kada je izvođač otišao u stečaj. Napokon ćemo u roku od 150 dan završiti radove i dati na listu prvenstva za stambeno zbrinjavanje. Ovime će se smanjiti rok čekanja svima onima građanima koji godinama čekaju na stambeno zbrinjavanje. Obnovom i sanacijom ćemo dobiti stanove veličine 56 m2 koji mogu zadovoljiti potrebe obitelji sa djecom – rekao je Mažar.

Na području grada Vukovar još je oko 1000 zahtjeva za stambeno zbrinjavanje među kojima ima samaca pojedinaca, obitelji, mladih obitelji, onih koji žele doći živjeti u grad Vukovar. Trenutno je u fazi adaptacije velik broj stanova koji će do kraja godine biti pušteni na listu prvenstva.  

- Trenutno imamo 80 stanova na listi prvenstva, a s ovom adaptacijom dobijmo još 50 stanova. Očekujem da će ova godina biti rekordna po dodjeli stanova, a za iduću nastavak adaptacije i u vrlo kratkom roku rješavanje stambenog pitanja većine građana – kaže Mažar.

Na listi prvenstava za stambeno zbrinjavanje od 80 stanova njih 60% je veća kvadratura, a 40% su manji stanovi od 35 m2 koji zadovoljavaju pojedince.

I.L.R. penava copy

- Moram priznati da mi je iznimno zadovoljstvo što je danas s nama mladi Vukovarac Nikola Mažar, koji je svojim radom, zalaganjem i iskustvom dospio na mjesto predstojnika Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Drago mi je da se gospodin Mažar vraća u Vukovar, da ga ima u mislima i da realizira projekte od interesa za grad Vukovar. Ukupna vrijednost radova na području grada trenutno iznosi oko devet milijuna kn – rekao je Penava te naglasio da su dovršeni radovi na obnovi četiri dvodomke s ukupno osam stanova na adresi Jelene Kotromanić 9-27 na Sajmištu.

Potpisana su i dva ugovora o izvođenju radova obnove i sanacije šest obiteljskih kuća, u vlasništvu građana, IV-VI stupnja oštećenja na području grada Vukovara. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 1.572.245,84 kn s PDV-om. 

I.L.R. radovi copy

Pročitano 2467 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI