Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Penava i Pavliček otvorili ulicu Dr. Ante Starčevića

Završeni radovi u ulici Dr. Ante Starčevića Završeni radovi u ulici Dr. Ante Starčevića Foto: vukovar.hr

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček otvorili su u Borovu naselju dio Ulice dr. Ante Starčevića koji povezuje dvije ulice, Ulicu Dvanaest redarstvenika i Domovinskog rata, a gdje su završeni radovi na izgradnji komunalne infrastrukture.

- Imamo ideju i viziju razvoja. Osluškujemo interese naših građana. Ovo je jedna od točaka gdje smo bili vođeni zamolbom i idejom građana da bi bilo dobro izvršiti radove i napraviti spoj ove ceste na ulice Dvanaest redarstvenika i Domovinskog rata. Na ovom mjestu su donedavno bili vrtovi, a onima koji su ih obrađivali, a koji su bili na zemljištu koje nije bilo njihovo, zahvaljujem što su prepoznavši interes zajednice, bez ikakvih problema ih ustupili - rekao je Penava. Podsjetio je da su u roku od 60 dana došli do kompletne prometnice s pješačkom i biciklističkom stazom s horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, odvodnjom, rubnjacima te novom rasvjetom.

- Mislim da smo napravili izuzetno dobar potez za Borovo naselje. Rasteretili smo promet na  križanju ulica Dvanaest redarstvenika i  Domovinskog rata. Mi u Gradskoj upravi smo zadovoljni, a nadam se da zadovoljstvo dijele i građani – istaknuo je Penava.

Ulica A. Starčevića 1

Do kraja godine 25 novih ulica

- Odrastao sam u ovom kvartu. Uvijek se moralo ići kroz blato ili okolo. Postojao je jedan relativno novoizgrađeni nogostup prema Ulici Dvanaest redarstvenika koji je bio u mraku i poprilično nespretan. Ovo je kratka dionica u dužini od 100 metara, a u idućoj fazi ćemo produžiti ovu prometnicu i time doći u neposrednu blizinu Osnovne škole Blage Zadre čime bi dobili kompletno križanje - kaže Penava. Dodao je da se nalaze na pola puta po pitanju realizacije obnove kolnika u gradu Vukovaru te da se oslanjaju i na Projekt Vukovar kojim je obuhvaćena izgradnja i sanacija vodovoda i odvodnje. omet na  križanju ulica Dvanaest redarstvenika i  Domovinskog rata. Mi u Gradskoj upravi smo zadovoljni, a nadam se da zadovoljstvo dijele i građani – istaknuo je Penava.

Ulica A. Starčevića 2

- Ambicije su nam velike, namjeravamo napraviti bolji rezultat nego prošle godine koja je bila jedna od najboljih u pogledu izgradnje infrastrukture u gradu Vukovaru – dodao je Penava. Projekt je izradila osječka tvrtka Svod koja je i nadzirala izvođenje radova, a radove je izvela vinkovačka tvrtka Cestorad. Vrijednost izvedenih radova iznosi 567.215,63 kuna s PDV-om.

- Ovo je petnaesta novoizgrađena ili sanirana ulica ove godine u Vukovaru. Zahvaljujući Projektu Vukovar planiramo izgradnju kanalizacijske mreže i asfaltiranje još nekoliko ulica, prije svega u gradskoj četvrti Budžak, dvije ulice u Sotinu i prigradskom naselju Lipovača. Vjerujem da ćemo doći do brojke od dvadestpet što novoizgrađenih što saniranih ulica – zaključio je Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika.

Ulica A. Starčevića 3

Pročitano 2803 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI