Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 102
Ispiši ovu stranicu

SOHV: O stvarnom broju stanovnika Vukovara

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara o aktualnoj problematici Stožer za obranu hrvatskog Vukovara o aktualnoj problematici Foto: M. Maričić

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara održao je konferenciju za medije na kojoj su se osvrnuli na nedavno provedenu kontrolu prebivališnih adresa stanovnika Vukovara.

Naime, iz državnog ureda za statistiku potvrđeno je da kontrolni popis stanovništva iz 2011. godine nije proveden na području Vukovarsko-srijemske županije te da se na istom nalaze osobe koje su u trenutku popisa bile na izdržavanju višegodišnje kazne za počinjene ratne zločine u slučaju Ovčara ili pak nedostupne hrvatskom pravosuđu.

- Činjenično dokazanu manipulaciju izvedenu prema jedinstvenom načinu i metodologiji popisa stanovništva u cijelom svijetu, predočavali smo bivšem predsjedniku RH Ivi Josipoviću, bivšem predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću, ali i svim bivšim saborskim zastupnicima pa tako i bivšem ministru MUP-a Ranku Ostojiću. Navedenima, koji su se kleli u uspravnu i pravnu državu jedini cilj je bio zadržati vlast po svaku cijenu pa makar i izazivanjem kaosa u gradu Vukovaru - rekli su iz stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Osuda za uništavanje biste Jean Michel Nicoliera

Na konferenciji su se također osvrnuli i na vandalski čin oskvrnjenja spomen-biste francuskog dragovoljca Jean Michel Nicoliera u središtu grada Vukovara, a od nadležnih institucija traže sveobuhvatnu akciju pronalaska počinitelja.

Zabrana proslave genocida

Jedan od problema kojih su se dotakli na konferenciji bila je i proslava Dana ustanka naroda Hrvatske u Srbu, 27. srpnja 2016. godine, gdje su djeca uvježbano pozivala na ubojstva i nasilje u ime Josipa Broza Tita.

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, trenutno i neopozivo traže osudu proslave genocida nad Hrvatskim narodom koji je započeo u Srbu te ukidanje sufinanciranja i suorganizacije istog od strane hrvatske države.

- Tražimo javnu osudu, ali i sankcioniranje organizatora, „Saveza antifašističkih boraca i antifašista“ te zaustavljanje daljnjeg financiranja proslave pokolja nevinih Hrvata od strane talijanskih i srpskih fašista te veličanje Broza Tita - rekao je predsjednik Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, Franjo Šoljić. Također, dodaje da „Savez antifašističkih boraca i antifašista“, temelji svoj rad na falsificiranoj povijesti totalitarnog komunističkog režima te kao i mnogi drugi državljani Hrvatske još uvijek robuju izokrenutom, lažnom i propagandnom prikazu istog.

Pročitano 2107 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI