Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru obilježen Međunarodni dan mladih

Štandovi u središtu Vukovara Štandovi u središtu Vukovara Foto: M.Maričić

U okviru projekta „Mladi ujedinjeni u miru“ u hotelu Lav održan je susret s medijima kako bi predstavili aktivnosti koje su namijenjene mladima povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih. 

Direktorica Europskog doma Vukovar  Dijana Antunović Lazić rekla je kako su imali dva velika kampa u Vukovaru kroz program Erasmus +. Jedan je bio dvotjedni kamp i završio je prije deset dana, dok drugi završava sutra.

- Svrha kampova je da mladi rade na samoosnaživanju da se nauče prilagođavati novim okolnostima i novim sredinama – rekla je Lazić.

Projektna koordinatorica Slađana Trbulin naglasila je kako je cilj kampa njegovanje tolerancije između triju država Srbije, BiH i Hrvatske koje su preživjele rat. Kaže kako se nada da će tokom idućih godina biti sve više sudionika.

- Željeli smo prenijeti pozitivnu sliku grada Vukovara -  izjavila je Trbulin.

Info centar za mlade Vukovar u suradnji sa Savjetom mladih grada Vukovara povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih proveo je aktivnosti u središtu grada. Ove godine odlučili su se na aktivnost pod nazivom „Urami se“ gdje mladi koriste dva rama iza kojeg se mogu fotografirati te će se fotografije objaviti na facebook stranici, a fotografije koje budu imale najviše likeova osvojit će nagrade.

Grad Vukovar putem Savjeta mladih Grada Vukovara i Upravnog odjela za društvene djelatnosti provodi niz aktivnosti namijenjenih mladima kako bi što kvalitetnije djelovali u svrhu postizanja kvalitetnije participacije mladih u sustavu donositelja odluka.

Sudionici kampova rekli su kako su ovdje da bi se družili i povezivali. Smatraju da je pozitivna strana ove priče zbližavanje i pomirenje koje bi ujedinilo čitav Balkan. Ovdje stječu velika prijateljstva, a usput obilaze i grad i njegove znamenitosti. Njihov glavni moto je tolerancija, mir i ljubav.

Pročitano 1441 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac