Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Penava nazočio na 301. Sinjskoj alci

Sinjska alka Sinjska alka Foto: vukovar.hr

U okviru programa „Dani Alke i Velike Gospe" gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava svečano je otvorio 7. Sinjski sajam sela kojim je započeo svoj boravak u Sinju.

Na sajmu su se u humanitarnom dijelu programa prikupljale donacije za obnovu Vodotornja. U sklopu posjeta Sinju upriličen je i prijem kod vršiteljice dužnosti gradonačelnika grada Sinja Kristine Križanac na kojem su uz gradonačelnika Penavu nazočili i zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček te pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović. Penava, Pavliček i Martinović nakon toga su već tradicionalno prisustvovali na 301. Sinjskoj alci.

alka

Sinjska alka je hrvatska viteška igra kojom se slavi pobjeda nad turskim osvajačima 14. kolovoza 1715 godine. Tog dana je 700 hrvatskih vojnika iz Sinja odbilo navalu vojske turskog osvajača. Alka, dan viteštva i junaštva se već tri stoljeća trči na Alkarskom trkalištu ispod stare sinjske tvrđave. Slavodobitnik 301. Sinjske alke je Tino Radanović.

Pročitano 1909 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI