Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Pavliček i Martinović obišli na radove u Borovu naselju

Radovi na sanaciji objekata u Ulici Blage Zadre Radovi na sanaciji objekata u Ulici Blage Zadre Foto: Vedran Vuleta

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček i pročelnik Upravnog Odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović obišli su radove u Ulici Blage Zadre na kućnom broju 159 i 159 a gdje traju radovi na povećanju energetske učinkovitosti stambenih objekata.

- Ovo je četvrta zgrada koja je prošla na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti u ovoj godini. Radovi se izvode na postavljanju nove fasade i toplinske izolacije s staklenom vunom 16 cm. Cijena radova je 1.269.555,73 kn od čega Grad Vukovar radove sufinancira s 168.000,00 kn, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 985.000,00 kn, a ostatak financiraju sami stanari. Imamo dvadesetak  pripremljenih projekata te se nadamo novim natječajima od strane Fonda. Projekte provodi gradska tvrtka Tehnostan, a mi ćemo i dalje naći mogućnosti da sufinanciramo ovakve projekte – zaključuje Pavliček. 

blage zadre 2
- Nastavljamo trend energetske obnove stambenih objekata iz 2014. godine kada je grad Vukovar po podacima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost bio treći u Hrvatskoj po broju prijava što je zaista veliki uspjeh. Zgrade su u vlasništvu Republike Hrvatske te je stoga vidljivo koliko Grad Vukovar brine o svojim građanima. Stanari će završetkom radova dobiti manje cijene grijanja i zaista kvalitetnu zgradu – rekao je Martinović.

Pročitano 1659 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI