Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Održava se međunarodna razmjena mladih u Vukovaru

Međunarodna razmjena mladih Međunarodna razmjena mladih Foto: V.Vuleta

Udruga Europski dom Vukovar je domaćin i organizator međunarodne razmjene mladih (kamp za mlade) u trajanju od 15. do 29. srpnja 2016. godine u Vukovaru u okviru projekta "Train to maintain, teach to reach - 21st century competencies".

Projekt je financiran sredstvima Europske komisije kroz program Erasmus+. Razmjena mladih se održava u prostorijama Doma učenika Vukovar gdje je sudionicima osiguran smještaj, prehrana te prostor za provedbu aktivnosti programa.

- Razmjena mladih uključuje 48 sudionika iz šest partnerskih zemalja: Osmijeh za osmijeh (BiH), PeP Pirot (Srbija), Onestin (Rumunjska), Go On (Ukrajina), Y.E.S. (Rumunjska), Campus15 (Njemačka), OI Remizijana (Srbija) i EDVU (Hrvatska). Tijekom dva tjedna trajanja razmjene mladih provodit će se razne aktivnosti koje uključuju raspravu, rad u malim grupama, razgovor na engleskom, sudjelovanje u kreativnim radionicama, medijskim grupama, simulacijama i sportskim događajima koje doprinose razvoju vještina i kompetencija 21. stoljeća kod mladih koje će im nakon završetka redovitog školovanja značajno povećati mogućnosti za pronalaženje željenog zaposlenja – rekla je za HRV Koordinatorica projekta Slađana Trbulin.

- Ovdje se nalazim ispred Europskog doma u Vukovaru. Smatram da danas jednostavno diploma nije dovoljna te da su nam potrebni ovakvi projekti  i razmjene mladih da bi se jednoga dana što bolje prodali na tržištu rada i bolje konkurirali za željeno radno mjesto, a time sebi omogućili bolju životnu egzistenciju – ističe Beata Bošnakovski studentica Pravnog fakulteta u Osijeku.
sugovornici

- U Vukovaru mi je jako lijepo kao i samo društvo. Ovime se razvijamo kao vrijedni mladi ljudi i budući zaposlenici, a nakon završetka projekta svaki sudionik će dobiti certifikat Youthpass koji će nam omogućiti bolje uvjete za zapošljavanje na prostoru Europske Unije – rekao je Haris Hajrić student Medicine iz Bosne i Hercegovine. 

25.07.  održava se prezentacija ovog međunarodnog projekta, te izložba radova mladih sa kreativnih radionica, a 28.7. očekuje se prezentacija rezultata rada medija grupe.

Pročitano 1558 puta
Ocijeni sadržaj
(19 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI