Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Novootvorena vinoteka u „Obrtničkoj ulici“ u Vukovaru

"Vukovarska vina" "Vukovarska vina" Foto: V.Vuleta

Gradonačelnik Ivan Penava i upravitelj zadruge „Vukovarska vina“ Igor Burčak otvorili su vinoteku smještenu u baroknoj jezgri grada s ciljem prodaje vina proizvedenih na području grda Vukovara, očuvanja tradicijske proizvodnje te obogaćivanje vukovarske turističke ponude.

Grad Vukovar financirao je s 825.310,02 kn građevinske radove i nabavu opreme za uređenje interijera poslovnog prostora u Ulici dr. Franje Tuđmana br. 18 u sklopu projekta „Obrtnička ulica“. Po završetku radova objavljen je natječaj za zakup tog prostora u vlasništvu Grada Vukovara, koji je zatim temeljem istog prodan u zakup zadruzi „Vukovarska vina“. Investicija je sufinancirana sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Grad vukovar ovime vinarima s područja grada nastoji otvoriti nove mogućnosti i olakšati zajednički nastup na tržištu.
vina 2.jpg
- Dug vijek i uspješno poslovanje želim zadruzi „Vukovarska vina“, a siguran sam da će svojom kvalitetom i pristupačnošću biti dostupnim svakom građaninu Grada Vukovara, turistima i ostalim posjetiteljima – rekao je gradonačelnik Penava i najavi skorašnje uređenje i obnavljanje prostora pored zadruge vinara i u zlatnoj dolini.
vina 1

 

Zadruga „Vukovarska vina“ osnovana je u prosincu 2015. godine, a Grad Vukovar je sudjelovao u osnivanju iste kroz organizaciju savjetovanja na temu „Zadruge kao nositelji razvoja lokalne zajednice“ s partnerom Hrvatskim centrom za zadružno poduzetništvo iz Zagreba. Zadruga broji sedam članova: OPG „Mirjana Milanković“, vinarija „Šmidt“, Poljoprivredni obrt „Sovar“, OPG „Slavko Belović“, OPG „Brigita Vodopić“, Podrumi „Krešić“, OPG „Burčak“. U vinoteci postoji devet različitih vrsta vina karakterističnih na našem području. Radno vrijeme vinoteke je 08:00 – 15:00 radnim danom, a subotom 08:00 – 12:00. Službeno počinje s radom 25. srpnja 2016.
vina 3

Pročitano 3740 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI