Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Penava i Lovrenščak obišli radove na povećanju energetske učinkovitosti

Radovi na sanaciji objekata Radovi na sanaciji objekata Foto: V.Vuleta

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i direktor gradske tvrtke Tehnostan Kristijan Lovrenščak obišli su radove na povećanju energetske učinkovitosti stambenih objekata u Županijskoj ulici 106., 112., 114. i 116. gdje se izvode se radovi na povećanju energetske učinkovitosti na dvije zgrade.

Nositelj ovoga projekta je tvrtka Tehnostan, a više o samim radovima, cijeni radova te kako je projekt financiran rekao je gradonačelnik Ivan Penava: - radi se o zgradama uz samu obalu Dunava koje su imale iznimno lošu obnovu.  U suradnji s tvrtkom Tehnostan i samim stanarima na vrijeme smo se organizirali i ušli u ovaj projekt prijavom na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sama vrijednost radova na ova dva objekta je 4,5 milijuna kuna. Grad Vukovar u troškovima participira sa 40%. Stanari će dobiti termo izolaciju debljine 15 i 16 cm ovisno o zgradi. U neboderu 106 uvode se i nova dva dizala.

Direktor tvrtke Tehnostan Kristijan Lovrenščak pohvalio je angažiranost stanara ovih zgrada pri samom projektu te dodao:
- Ovo su dva dobra primjera kako sami stanari mogu dobrom organizacijom i dogovorom inicirati ovako kvalitetne projekte. Na ove dvije zgrade dogovorom stanara pričuva je podignuta na 4 kn odnosno na 5 kuna što će dovesti do duplo manjih računa za tolinsku energiju. Pozivam i druge građane da se organiziraju i da dok je ovako povoljna klima obnovimo što je više moguće zgrada u Vukovaru – rekao je Lovrenščak.

Što moraju stanari drugih zgrada napraviti da bi se i na njihovim zgradama proveo projekt povećanja energetske učinkovitosti Lovrenščak kaže: - trebaju izgraditi projekt, skupiti 50% + 1 glas stanara i predati zahtjev Tvrtki Tehnostan, a ostalo je naša briga – dodao je Lovrenščak.

Lovrenščak je dodao da se uskoro očekuju novi natječaji za povećanje energetske učinkovitosti stambenih objekata.

Pročitano 1309 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI