Ispiši ovu stranicu

Dan grada Vinkovaca

Povodom Dana Grada Vinkovaca i blagdana sv. Ilije, proroka, zaštitnika grada, u Gradskom kazalištu Joza Ivakić održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Sjednici su nazočili brojni uzvanici, a među njima i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, izaslanik đakovačko osiječkog nadbiskupa monsinjor Tadija Pranjić, počasni građanin Grada Vinkovaca Vladimir Šeks, saborski zastupnici Tomislav Čuljak i Marija Budimir, vukovarsko – srijemski župan Božo Galić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina prijatelja.

Pozdravljajući nazočne predsjednica Gradskog vijeća dr. Kata Krešić, pozvala je na odlučnost i da sve svoje potencijale usmjere za dobrobit grada. "Ne zaboravimo da u središtu mora biti čovjek, a ne profit jer temelj svakog napretka je čovjek bez kojega blagostanje nema svrhe i osuđeno je na neuspjeh., rekla je Krešić i uputila iskrene čestitke dobitnicima ovogodišnjih priznanja Grada Vinkovaca zahvalivši im na ljepoti i dobroti koju poklanjaju gradu.

Pozdravljajući nazočne gradonačelnik Karlić zaželo je uvaženim gostima dobrodošlicu u grad slavne prošlosti, bogate tradicije i kulture i kako je rekao grad velikih materijalnih i ljudskih mogućnosti.

Nakon Karlića prigodnim govorima nazočnima su se obratili izaslanik đakovačko – osiječkog nadbiskupa monsinjor Tadija Pranjić, vukovarsko – srijemski župan Božo Galić, Vladimir Šeks, ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić te ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručena su i javna priznanja Grada Vinkovaca a ovogodišnji dobitnici su: Dina Merhav, Antun Smajić, Ilija Červen i Nogometni klub Dilj Vinkovci. Svečanosti u kazalištu prethodilo je polaganje vijenaca na Gradskom groblju. 

Pročitano 1092 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić