Ispiši ovu stranicu

Ministar Nakić na radnom sastanku sa županom i voditeljima zdravstvenih ustanova

Sanacija bolnica i deficit liječnika glavne teme razgovora Sanacija bolnica i deficit liječnika glavne teme razgovora Foto: Valerija Lozančić

Ministar zdravlja Dario Nakić u okviru radnog posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji održao je radni sastanak i sa županom Božom Galićem i voditeljima zdravstvenih ustanova na kojem su razgovarali o stanju u zdravstvu na području županije te brojnim aktualnim pitanjima.

Ministar je rekao kako je zdravstvo na području županije u zadovoljavajućem stanju, ali da ima prostora da bude i bolje te da na svim problemima zajedno rade da ih riješe.

Između ostalog bilo je riječi i o reformi hitne medicinske pomoći, uspostavljanju Hitne u Iloku i Drenovcima što sufinancira Županija, opremanju vinkovačke i vukovarske bolnice. Vukovarska će bolnica dobiti CT uređaj vrijedan 4 milijuna kuna. Također je bilo riječi i o neuspješnim sanacijama i dugovanjima bolnica te deficitu liječnika i odlasku liječnika u inozemstvo.

-Najvažnije je uz plaće osigurati i uvjete rada. Nama na raspolaganju stoje fondovi EU gdje će se dodatno stimulirati specijalizacije djelatnika za primarnu zdravstvenu zaštitu, a što se tiče bolničkih specijalizacija s medicinskim smo fakultetima dogovorili da povećaju upisne kvote za oko 40- 50 mjesta što bi moglo biti zadovoljavajuće, rekao je ministar Nakić.

Ministar je posjetio i vukovarsku bolnicu.

Pročitano 1164 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić