Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Zagreb - otvoren park Kate Šoljić

Park Kate Šoljić Park Kate Šoljić Foto: hina.hr

U Zagrebu je na križanju Selske ceste i Baštijanove ulice u ponedjeljak otvoren Park Kate Šoljić.

Park je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao novinarima kako je pomno odabrana lokacija i pomno se radilo na svakom detalju parka. U parku, za koji je Bandić rekao da je najljepši u Zagrebu kako je istaknuo nalazi se i prekrasno dječje igralište. Park je dobio ime odlukom Gradske skupštine na inicijativu udruge Majki hrvatskih sokola. Ukupna vrijednost investicije je oko tri milijuna i tristo tisuća kuna bez PDV-a. Napravljeno je kompletno dječje igralište i park na pet tisuća kvadrata, a radovi su počeli krajem veljače i završeni su u roku, rekao je pomoćnik pročelnika za građenje i održavanje komunalne infrastrukture Damir Đerzić.

kata 4

Kata Šoljić za vrijeme Domovinskog rata izgubila je četiri sina: Niku, Ivu, Miju i Matu. 

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman odlikovao ju je redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za osobite zasluge u promicanju moralnih društvenih vrijednosti.

Godine 2004. godine primila je nagradu Junakinja hrvatskog Domovinskog rata koju je dodijelila Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata, koja joj je dodijeljena na poticaj Mladena Pavkovića, koji je o njoj snimio i nekoliko dokumentarnih filmova.

kata 1kata 3

kata 5

Pročitano 2052 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI