Ispiši ovu stranicu

Saniraju se lođe na zgradi na Trgu Republike Hrvatske 3

Radove je obišao zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček Radove je obišao zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček Foto: Valerija Lozančić

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček obišao je radove na zgradi na Trgu Republike Hrvatske br. 3 na kojoj tvrtka Gradar d.o.o Vukovar sanira 34 lođe, odnosno postavlja hidro i termo izolaciju.

Lođe je bilo potrebno sanirati jer se zbog loše obnove kiša slijevala u stanove ispod i pri tome pričinjavala veliku štetu stanarima. Radove je Grad sufinancirao s 90%, a iznose preko 321.000 kn. - Grad Vukovar je na zahtjev upravitelja zgrade, tvrtke Tehnostan d.o.o. sudjelovao u sanaciji s 90% sredstava, odnosno oko 258.000 kuna jer stanari nisumogli sami iz pričuve platiti toliku cijenu. Vjerujemo da će radovi biti završeni u roku i da će stanari biti zadovoljni te da više neće imeati ovakve probleme, rekao je Pavliček.

Predstavnica stanara Vlasta Biogradlija pojasnila je kako se uslijed kišnih razdoblja voda s lođa slijevala u stanove te uzrokovala otpadanje žbuke, uništavanje namještaja i stvaranje vlage u prostorijama. -Sami ne bi mogli financirati sanaciju jer su troškovi jako veliki te nam stoga puno znači što je Grad Vukovar pomogao u rješavanju tog problema, rekla je Biogradlija.

Radove na sanaciji zgrade izvodi tvrtka Gradar d.o.o. iz Vukovara, a obuhvaćaju 34 lođe na kojima se sanira pod: barna brana („hidroizolacija") – nova termoizolacija – nova hidroizolacija – glazura – nova hidroizolacija – nove pločice, ograda: bojanje rukohvata, sanacija oštećene žbuke na betonskoj gradi, sanacija odgleda te bojanje ograde galerije.

Radovi bi trebali biti završeni do 1. srpnja.

Pročitano 1589 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić