Ispiši ovu stranicu

Za poduzetništvo gotovo 5 milijuna kuna

Poduzetnicima uručeni ugovori o poticajima Poduzetnicima uručeni ugovori o poticajima Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uručio je potpisane Ugovore gospodarstvenicima koji su do lipnja 2016. godine ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara u 2016. godini. Potporu su ostvarila 32 gospodarstvenika, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 1.322.258 kn.

- Ovim mjerama smo s današnjim danom tijekom tekuće godine potpisali ukupno 119 ugovora i gospodarstvenicima plasirali gotovo 2.800.000 kuna, što znači da smo gotovo ostvarili plan za 2016. godinu. Taj novac dobila su poduzeća i obrti s područja grada izravno kao pomoć Grada njima i njihovom poslovanju. Najviše novca, oko 800.000 kuna otišlo je za našu najvažniju mjeru, Mjeru 3 koja se odnosi na razvoj i podizanje kvalitete proizvodnje, a zatim i za Mjeru 15 koja se odnosi na poticanje zapošljavanja u okviru koje je ove godine zaposleno 50 osoba, rekao je gradonačelnik dodavši kako su to najvažniji prioriteti cjelokupnog Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva. Naglasio je kako s obzirom na izuzetno veliki interes za korištenje mjera iz Javnog poziva, Program ispunjava svoju svrhu, stvara povoljno poduzetničko okruženje, razvija poduzetničku klimu i osigurava preduvjete za razvoj poduzetničkih sposobnosti na području Grada Vukovara. Zahvalio je gospodarstvenicima na povjernju i velikom interesu za poticaje. - Otvoreni smo za svaki vaš prijedlog i ideju. Vjerujte da u nama imate partnera i da su vam naša vrata uvijek otvorena jer vaš je uspjeh i naš, naglasio je gradonačelnik.

Poticaj od oko 300.000 kuna dobilo je poduzeće Ricosta Croatia d.o.o. koje zapošljava 71 djelatnika. - Veterinarska stanica Vukovar dobila je poticaj za zapošljavanje doktorice veterinarske medicine što nam je posebno drago jer će jedna mlada obitelj na taj način ostati u Vukovaru, naglasio je Tomislav Šota, direktor Veterinarske stanice Vukovar. Na poticaju je zahvalila i dr Mirjana Semenić Rutko koja je dobila poticaj za kupovinu aparata za liječenje inkontinencije kod žena za svoju specijalističku ginekološku ordinaciju. 

Predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević dodala je kako su poduzetnici uz gradske projekte i u okviru Javnog poziva dobili još oko 2 milijuna kuna što je ukupno gotovo 5 milijuna kuna koje Fond u suradnji s Gradom daje za poticanje gospodarstva u našemu gradu.

Pročitano 1573 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić