Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Nastavlja se suđenje Petru Ćiriću za zločin na Ovčari

Petar Ćirić Petar Ćirić Tuziteljstvo za ratne zločine Srbije

Pred Odjelom za ratne zločine Višeg suda u Beogradu danas će biti nastavljeno suđenje bivšem pripadniku Teritorijalne obrane Vukovara Petru Ćiriću, optuženom za ratni zločin protiv najmanje 193 zarobljenika na farmi Ovčara u studenom 1991. godine.

Petra Ćirića (44), zvanog Pero i Pero Cigan, optužnica tužiteljstva za ratne zločine Srbije tereti za fizičko zlostavljanje i sudjelovanje u strijeljanju zatvorenika.

U optužnici podignutoj 18. lipnja 2012. godine, navodi se da je Ćirić sudjelovao u prebijanju ratnih zarobljenika, nakon što su popisani i u nekoliko navrata odvezeni na Grabovo kod Ovčare, te da je ispred hangara na Ovčari sudjelovao i u likvidaciji posljednje skupine od desetak ratnih zarobljenika.

Ćirića će policija i na današnje suđenje privesti iz Kazneno popravnog doma u Sremskoj Mitrovici, gdje već izdržava kaznu po presudi suda u Novom Sadu iz 2006. godine za drugo kazneno djelo.

Na ročištu održanom 15. studenoga, Ćirić je odbacio navode optužnice, a svjedoke je nazvao "smećem", ali je, nabrajajući im nadimke i nazivajući ih Krajišnik, Boro, Štuka - neizravno potvrdio da ih ih poznaje.

Pročitano 2498 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI