Ispiši ovu stranicu

Za obnovu vukovarskog Vodotornja prikupljeno je 1.155.000 kuna!

Hrvatska radiotelevizija je svoj rođendan, 90 godina radija i 60 godina televizije, obilježila i velikim donatorskim koncertom organiziranim pod nazivom "Svi za Vukovar - donatorski koncert za vukovarski Vodotoranj" u nedjelju navečer na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića na kojemu je prikupljeno gotovo 1.200.000 kn za obnovu vodotornja.

Donatorsku akciju za obnovu vukovarskog vodotornja pokrenuo je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a pokroviteljica akcije je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je rekla da je pokroviteljstvo prihvatila s posebnim zadovoljstvom. "Konzervirat ćemo one rane na vodotornju i otvoriti ga ljudima i nadam se da ćemo kroz nešto više od godinu dana otvoriti toranj javnosti. Sve što radimo, radimo za zajedništvo u budućnosti. Vukovar je opet okupio Hrvatsku", poručila je, među ostalim predsjednica dodavši kako građani zovu iz cijele Hrvatske i žele donirati za Vukovar.

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković rekao je kako je njemu Vukovar apsolutno u fokusu i da je 40 milijuna kuna u proračunu predviđeno za Vukovar, za obnovu grada i infrastrukture. Kako su aktivirali i europske fondove iz kojih će novac biti uložiti u infrastrukturu, proizvodnju i socijalne potrebe.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je kada smo zajedno i vjerujemo u nešto, samo je nebo granica. To smo dokazali 1991. i uopće ne sumnjam da ćemo to dokazati i sada. To je poruka ovog projekta i drago mi je da smo okupili cijelu Hrvatsku, rekao je Penava.

U pozivnom centru prikupljala su se sredstva za obnovu vukovarskog vodotornja, a sudjelovali su uzvanici iz političkog, kulturnog, sportskog i društvenog života Hrvatske. Pozivom na broj 060/9084 građani su mogli donirati 5 kuna plus PDV za obnovu vukovarskog vodotornja koji je tijekom agresije na Hrvatsku 90 dana odolijevao napadima na Vukovar iako je pogođen 640 puta nije se srušio, a ove godine slavi 48. rođendan.

Na koncertu su nastupili Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Vatra, Tony Cetinski, Ivan Zak, Colonia, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Najbolji hrvatski tamburaši, kvartet Gubec, Gabi Novak, Radojka Šverko, Tereza Kesovija, Jacques, Massimo, Vanna, klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, Ivan Mikulić, ovogodišnja pobjednica HRT-ove emisije The Voice - Najljepši glas Hrvatske Ruža Janjiš, zbor Concordia Discors i Jole.

Akcija prikupljanja sredstava traje do 1. studenog.

Pročitano 1990 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI