Ispiši ovu stranicu

Nastavlja se zapošljavanje žena na poslovima skrbi o starijima i nemoćnima

Potpisani ugovori o zapošljavanju 102 žene Potpisani ugovori o zapošljavanju 102 žene Foto: Valerija Lozančić

Predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar potpisala je Ugovor o javnom radu pod nazivom „Provedba programa javnih radova za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici“ s načelnicima općina Lovas, Tovarnik, Tompojevci, Negoslavci, Bogdanovci i Borovo te gradonačelnikom Iloka i Udrugom Treća životna dob iz Trpinje koji će biti inicijatori i nositelji ovog javnog rada.

S obzirom da su na našem području od ukupnog broja nezaposlenih 52% žene, cilj javnog rada usmjeren je na promicanje zapošljavanja žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada na poslovima skrbi o starijim i nemoćnim sugrađanima u ugroženim kućanstvima.

 

-Na području susjednih općina ukupno će biti zaposlene 102 žene, a uz 26 žena s područja grada 128 žena bit će na poslovima skrbi o starijima i nemoćnima zaposleno idućih šest mjeseci za što će HZZ PU Vukovar ukupno izdvojiti 2.808.000 kuna, naglašava predstojnica Kolar.

Projekt „Provedba programa javnog rada za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici", čiji je nositelj Hrvatski zavod za zapošljavanje, dio je programa „Zaželi", vrijedan 60.687.000 kuna, a EU ga sufinancira 51.584.000 kuna. U okviru projekta u Hrvatskoj će biti zaposlene 2.594 žene. 

Pročitano 1022 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić