Ispiši ovu stranicu

Napokon će i Vukovar ubirati prihode od turista s riječnih brodova

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić posjetili su Ministarstvo turizma i Ministarstvo kulture.

Na radnom sastanku s ministrom turizma Antonom Klimanom razgovaralo se o projektu „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva", Arheološko-turističkom parku Vučedol te ostalim projektima važnim za razvoj turizma u gradu Vukovaru.

Prepoznavši važnost obnove Vodotornja u svojevrsni interpretacijski centar, ministar Kliman dao je podršku projektu uvjeren kako će Vodotoranj svojom prenamjenom predstavljati novu turističku atrakciju za razvoj memorijalnog turizma u gradu Vukovaru ali i općenito obogatiti turističku ponudu. Prepoznata je i važnost ulaganja u cikloturističku infrastrukturu, s obzirom da cikloturizam iz godine u godinu bilježi sve veći porast u Europi, a jedna od međunarodnih EuroVelo ruta, Ruta Dunav, prolazi upravo kroz Vukovar.

Na inicijativu gradonačelnika Vukovara i pročelnice UO za kulturu i turizam razgovaralo se o problematici koja pogađa grad Vukovar, a odnosi se na pristanak velikog broja riječnih brodova godišnje od čega grad Vukovar nije ubirao prihode jer se putnike pri iskrcaju usmjeravalo na druge turističke lokacije, zaobilazeći znamenitosti Vukovara. Ministar je nakon iznesenih argumenata uvidio problem te se složio s vukovarskim čelnicima da su na tom području potrebne izmjene.

Iz Ministarstva je također potvrđeno kako će se mijenjati Zakon o boravišnoj pristojbi koji će predvidjeti i obvezu plaćanja boravišne pristojbe za putnike na putničkom brodu, što će znatno povećati prihode Turističke zajednica Grada Vukovara, s obzirom da je samo u ovoj godini predviđeno ticanje 221 riječnog kruzera u Vukovar s preko 30.000 putnika.

Gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo podrškom i prepoznavanjem važnosti projekata Grada Vukovara, čijom realizacijom će se znatno unaprijediti turizam u Vukovaru.

Pročitano 991 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV