Ispiši ovu stranicu

Grad Split i SDŽ uključit će se u projekt obnove Vodotornja

Izaslanstvo Grada Vukovaru u posjetu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji Izaslanstvo Grada Vukovaru u posjetu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava tijekom službenog dvodnevnog posjeta Dalmaciji susreo se s čelnicima gradova i općina prijatelja – gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem, vršiteljicom dužnosti gradonačelnika i zamjenicom gradonačelnika Sinja Kristinom Križanac i načelnikom Općine Dugopolje Stankom Balićem te sa splitsko-dalmatinskim županom Zlatkom Ževrnjom i gradonačelnikom grada Splita Ivom Baldasarom. 

U odvojenim i srdačnim razgovorima potvrđeno je prijateljstvo i poseban odnos prema gradu Vukovaru.

- Posjetili smo naše drage prijatelje, a glavni cilj naše posjete bili su razgovori o daljnjoj suradnji Splita i Splitsko-dalmatinske županije s Vukovarom. Našim domaćinima smo predstavili projekt „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva“ i veseli me činjenica što su ga svi podržati, ocijenivši ga kao kvalitetan projekt, koji će učvrstiti hrvatsko zajedništvo - rekao je gradonačelnik Penava HRV-u.

Prilikom predstavljanja projekta obnove vukovarskog Vodotornja u pratnji gradonačelnika Penave razgovorima su prisustvovale i pročelnica UO za opće poslove i Ured gradonačelnika Sanja Tokić te pročelnica UO za kulturu i turizam Marina Sekulić.

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasr je naglasio kako će se Grad Split s osobitom radošću uključiti u projekt obnove Vodotornja. - 1991. godine branili smo Hrvatsku, a danas branimo hrvatsko zajedništvo, obnova vukovarskog Vodotornja upravo to i predstavlja. Već na slijedećoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Splita predložit ću uvrštavanje ove točke u dnevni red sjednice - zaključio je Baldasar, koji je ujedno i najavio uzvratni posjet Vukovaru.

Izaslanstvo Grada Vukovara posjetio je i grad Sinj gdje su se susreli s Stipom Jukićem, predsjednik Alkarskog društva Sinj te su obišli Alkarske dvore i Muzej Sinjske alke. 

Pročitano 1851 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac