Ispiši ovu stranicu

Počinje modernizacija pruge Vukovar-Vinkovci

Ministar Oleg Butković Ministar Oleg Butković Foto: Valerija Lozančić

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovre Kuščević posjetili su sa suradnicima Vukovarsko-srijemsku županiju.

Tom prigodom sa županom Božom Galićem i gradonačelnicima s područja VSŽ održali su sastanak na kojem su razgovarali o infrastrukturnim projektima u cestovnom i željezničkom prometu te višenamjenskom kanalu Dunav – Sava.  -Svi veliki infrastrukturni projekti u Vukovarsko-srijemskoj županiji, od pripreme dokumentacije za početak gradnje višenamjenskog kanala Dunav-Sava do nastavka izgradnje vinkovačke zaobilaznice i Šokačke magistrale, kojom se na najkraći način povezuje Vukovar s izlazom na autocestu Zagreb-Lipovac kod Vrbanje, ići će u realizaciju ove godine, rekao je ministar Oleg Butković. Govorili su i o željezničkom koridoru X. koji je pao u drugi plan zbog nizinske pruge. - Ove godine ide projekt modernizacije i elektrifikacije pruge Vinkovci-Vukovar vrijednosti 55 milijuna eura. Raspisat će se natječaj i početi s radovima te s izradom potrebne dokumentacije da taj dio spojimo s Dugim Selom jer je činjenica da je taj dio X. koridora Hrvatskoj prevažan i tu ćemo staviti u šestu brzinu, poručio je Butković. 

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovre Kuščević naglasio je kako će svi projekti imati potporu Ministarstva graditeljstva.

Župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom i početkom realizacije ovih, za našu županiju važnih projekata, jer kako je rekao nedopustivo je da se nekada od Vinkovaca do Zagreba željeznicom putovalo dva i pol, a danas čak četiri sata, i da Vukovar nije povezan s autocestom Zagreb-Lipovac.

Nakon sastanka u Županiji ministri su posjetili i Luku Vukovar, a potom su u Drenovcima nazočili sastanku na kojem je bilo riječi o aktualnoj situaciji i tijeku obnove na području koje je bilo poplavljeno. U Županji su posjetili Ispostavu Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Vukovarsko-srijemske županije gdje su s čelnicima Županije raspravljali o postupku legalizacije, ubrzanju postupka izdavanja dozvola za gradnju, funkcioniranju sustava e-dozvole te drugim pitanjima iz nadležnosti Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Pročitano 1320 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić