Ispiši ovu stranicu

52% djece doživjelo uznemiravanje na internetu

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Povodom Međunarodnog dana sigurnijeg interneta, koji se obilježava 9. veljače, predstavljeni su preliminarni rezultati nacionalnog istraživanja provedenog na oko 7.000 sudionika u osnovnim i srednjim školama u 22 hrvatska grada o korištenju informacijsko – komunikacijskih tehnologija djece i mladih u RH.

Došlo se do spoznaje da sudionici istraživanja u svom domu u prosjeku imaju šest uređaja koji imaju pristup internetu, a preko 67% ih navodi kako im je internet stalno dostupan, u najvećoj mjeri 75% putem mobitela. Što se tiče uznemiravanja na internetu, 12% učenika navodi da je bar jednom doživjelo da netko podijeli njihovu video snimku bez dopuštenja, dok 52% navodi da su bar jednom doživjeli da ih drugi ogovaraju.

Istraživaje provedeno u okviru projekta "Safer Internet Centre Croatia – Making internet a good and safe place" kojeg je financirala Europska unija.

Organizator projekta Dan sigurnijeg interneta Centar za nestalu i zlostavljanju djecu uz potporu Europske Komisije te domaćih partnera Microsoft Hrvatska i Vipneta na Međunarodni dan sigurnijeg interneta. 9. veljače, organizirat će predavanja uživo i putem Skype-a na temu sigurnosti i pametnog korištenja interneta, a sve s ciljem educiranja mladih o odgovornijoj upotrebi tehnologije.

Pročitano 1179 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić