Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 98
Ispiši ovu stranicu

Predstavljena predstava za prevenciju nasilja "Tko ti je kriv?"

  • Srijeda, Sij 27 2016
  • Piše: 
Nasilje putem interneta Nasilje putem interneta Ilustracija

 U organizaciji Policijske uprave vukovarsko-srijemske i Grada Vukovara te partnera, a u suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom kao i Ravnateljstvom policije, u Hrvatskom domu Vukovar održan je program o prevenciji vršnjačkog nasilja putem modernih tehnologija.

Program je započeo predavanjima o prevenciji nasilja među djecom putem modernih tehnologija u tri osnovne škole u Vukovaru: Dragutina Tadijanovića, Nikole Andrića i Antuna Bauera.

Predavanja su namijenjena djeci 7. i 8. razreda, koja su potom pogledala predstavu naziva "Tko ti je kriv?" autora Ivana Kristijana Majića. - Predstava "Tko ti je kriv" zamišljena je tako da učenici šalju poruke svojim vršnjacima rekao je Ivan Kristijan Majić.

-Važno je istaknuti da je u predstavi korišten jezik djece koja se obraćaju svojim vršnjacima upozoravajući ih na posljedice zlostavljanja i sramoćenja putem društvenih mreža, rekao je Majić.

Sandra Veber iz ravnateljstva policije upozorila je na posljedice takvog nasilja.

- Mnoga djeca doživljavaju psihičko zlostavljanje od strane svojih vršnjaka putem društvenih mreža. Mnoga djeca takvom nasilju pristupaju kao šali no posljedice za djecu izloženu toj vrsti nasilja nisu bezazlene, upozorila je Veber.

E-škola, kao dugoročna ideja informatizacije školstva, trebala bi pridonijeti tomu da će ubuduće sva djeca moći nastavu pratiti u potpunosti putem laptopa ili tableta. OŠ Dragutina Tadijanovića jedna je od 20 OŠ u Hrvatskoj koja će sudjelovati u pilot projektu e-škola.

- Mi smo ponosni i sretni što smo odabrani sudjelovati u tom programu, no opasnost od nasilja putem interneta predstavlja svojevrsni izazov za naše učitelje, rekla je ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić.

Programu je nazočio i dogradonačelnik Marijan Pavliček koji je rekao da Grad Vukovar podupire ovakve projekte.

Po završetku programa uslijedio je nastup mažoretkinja Grada Vukovara.

Pročitano 2350 puta
Ocijeni sadržaj
(8 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase