Ispiši ovu stranicu

Osječki gradski proračun 490 milijuna kuna

Panorama Osijeka Panorama Osijeka Foto: Arhiva

Osječko Gradsko vijeće prihvatilo je danas većinom glasova proračun za 2013. godinu od 490,1 milijun kuna. Obrazlažući prijedlog proračuna, pročelnica Upravnog odjela za financije Zvjezdana Tuma-Pavlov rekla je kako iduće godine nisu predviđena povećanja plaća proračunskih korisnika ni nova kreditna zaduženja, a ponovno se smanjuje decentralizirani novac za vatrogastvo i školstvo. 

Vijećnik HDZ-a Dragan Kovačević ocijenio je kako je proračun prilagođen potrebama lokalnih izbora iduće godine, zbog čega i nije bilo hrabrosti za povlačenje ozbiljnih proračunskih poteza. Dodao je kako u proračunu nema mjera koje bi potaknule razvoj i zaposlenost pa ga HDZ neće poduprijeti.

Vijećnik HSP-a Daniel Srb rekao je kako su porezni prihodi "planirani preoptimistično, zbog čega će polovicom iduće godine vjerojatno trebati rebalans".

Odgovarajući na primjedbe vijećnika, gradonačelnik Krešimir Bubalo istaknuo je kako je proračun realan te da Gradska uprava ne želi trošiti novac na projekte za koje se ne može zatvoriti financijska konstrukcija.

Ustvrdio je kako se grad iduće godine neće kreditno zaduživati jer je Gradska uprava svjesna fiskalnog kapaciteta grada i želi ga odgovorno voditi, a ne zaduživati se kao što je činio HDZ dok je obnašao državnu vlast.

Pročitano 2417 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac