Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 98
Ispiši ovu stranicu

Povodom 24. obljetnice Međunarodnog priznanja RH položeni vijenci i upaljene svijeće

Molitva za poginule hrvatske branitelje Molitva za poginule hrvatske branitelje Foto: D. Matić

Kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru položeni su vijenci i upaljene svijeće za sve žrtve Domovinskog rata povodom obilježavanja Međunarodnog priznanja RH.

 

Republika Hrvatska ove godine obilježava 24. obljetnicu Međunarodnog priznanja, kada je 15. siječnja 1992. godine od međunarodne zajednice priznata kao neovisna i samostalna država. Od tada su se odvijala značajna zbivanja: od uspješne mirne reintegracije i završetka mandata UNTAES-a, do pristupanja NATO savezu pa sve do ulaska u EU.

-Sve navedeno ne bi se dogodilo da nije bilo hrabrih hrvatskih branitelja pod vodstvom prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, rekao je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić nakon polaganja vijenca u pratnji izaslanstva VSŽ.

Vijence podno spomen obilježja su položili i svijeće upalili izaslanstvo Policijske uprave Vukovarsko-srijemske županije, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata VSŽ te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara.

Molitvu je predvodio župnik i gvardijan Župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.

Pročitano 1912 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI