Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Ministar Linić o proračunu za 2013.

Ministar financija Slavko Linić Ministar financija Slavko Linić Arhiva

Bitka za radna mjesta i povećanje zaposlenosti, i to ne kroz državnu i osobnu potrošnju, nego kroz investicije, kako državne tako i privatne, osnovne su značajke državnog proračuna za 2013. godinu, poručio je danas ministar financija Slavko Linić predstavljajući proračun saborskim zastupnicima, javlja Hina.

Ustvrdio je da se država ove godine pripremila za investicije tako što je provela dosta restrukturiranja u državnim tvrtkama, kako bi ojačale rezultate poslovanja i stvorile vlastiti kapital za ulaganja. Naglasio je da Vlada pomaže i privatnom sektoru, kako bi se održala proizvodnja i krenulo u investiranje. Za iduće godine najavio je i „bitku za veću ekspanziju u izvozu te za konkurentnost, kroz manje porezno opterećenje i održavanje cijene kapitala, kako bi hrvatsko gospodarstvo od srpnja bilo konkurentno na zajedničkom tržištu EU“.

Govoreći o proračunskim prihodima, Linić je podsjetio da se od siječnja bitno mijenja struktura PDV-a, da se stopa za ugostitelje smanjuje na 10 posto, a da će dosadašnje nulte stope zamijeniti stopa od 5 posto, kako je ispregovarano s EU.

Pročitano 2340 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI