Ispiši ovu stranicu

Dodijeljena nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, jedinstveni godišnji nacionalni projekt nagrađivanja turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava (OPG-a), poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija te tradicijske gastronomije ruralnih područja, svečano je obilježen dodjelom priznanja za 40 najboljih seoskih domaćinstava, u organizaciji udruge Klub članova "Selo" (KČS) i HF Eko Etno grupe, koje su to nagrađivanje ove godine proveli u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK).

Na ovogodišnji natječaj za „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ stiglo je ukupno 120 prijava. Također, osam prijava za ruralni turizam stiglo je na natječaj Hrvatske gospodarske komore „Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku“ u kategorijama Obiteljski smještaj i Okusi Hrvatske te je Klub članova „Selo“ ocijenio i njih kao i sve ostale prijavljene.

Na svečanosti uručenja nagrada u Oris kući arhitekture u Zagrebu mr. sc. Dijana Katica, predsjednica Kluba članova "Selo", začetnica i organizatorica tog projekta, istaknula je važnost seoskog turizma u ukupnoj turističkoj ponudi s naglaskom na sve promišljeniji razvoj tog turizma i sve veću ponudu te zadovoljstvo brojem prijavljenih koji dolaze iz 12 hrvatskih županija.

U kategoriji Ruralno-turistički projekti: 1.mjesto – Zlatnu povelju osvojila je Turistička zajednica grada Županje s projektom „Cesta zlatne niti“. Nagradu je primi Mirko Bačić direktor Turističke zajednice grada Županje.

U kategoriji Ruralno-turistički projekti: Posebnu nagradu tj. posebno priznanje za inovacije u interpretaciji turističke ponude ruralnog prostora dobila je Turistička zajednica općine Nijemci s projektom „Idemo u Srijem“. Nagradu je primio Martin Božanović direktor Turističke zajednice općine Nijemci.

Povelju sponzora i organizatora - Povelja Iločkih podruma d.d. Najbolja destinacija ruralnog turizma Vukovarsko-srijemska županija, nagradu su primili Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i Viktor Lukačević, v.d. pročelnik Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 1865 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI