Ispiši ovu stranicu

DM darovao mikroskop učenicima OŠ Antuna Bauera

Učenici OŠ Antuna Bauera prikupljaju stari papir Učenici OŠ Antuna Bauera prikupljaju stari papir Foto: HRV

DM je učenike OŠ Antuna Bauera iz Vukovara nagradio mikroskopom i svojim darovnim karticama zbog doprinosa u akciji Zeleni korak. Riječ je o akciji prikupljanja starog papira u kojoj je sudjelovalo 125 hrvatskih škola, a prikupljeno je i reciklirano više od 220 tona papira.

Nagrađeno je 11 najuspješnijih škola, a među njima i OŠ Antuna Bauera. 

Od pedagoginje Ivane Dragšić, doznajemo kako su osvojili prvo mjesto u kategoriji škola od 320 do 520 učenika, a ukupno su prikupili 12.300 kg starog papira. - Svake godine organiziramo dvije ovakve akcije tako da godišnje skupimo oko 20 tona papira. Vrlo nam je važno razvijati ekološku svijest i timski rad pa na taj način ukazujemo na važnost odvajanja otpada i recikliranje, rekla je Dragšić napominjući kako su i protekle godine od dm-a nagrađeni skulpturom akademskog umjetnika Ive Gašparića, kantama za sortiranje otpada i pametnom pločom, a 2012. godine osvojili su uređaj „Krijesnica, izvorni hrvatski proizvod koji, osim što štedi električnu energiju, osigurava prirodno svjetlo koje nije štetno za oči. Od Unijapapira za osvojeno treće mjesto dobili smo novčanu nagradu, istaknula je Dragšić te zahvalila svima koji sudjeluju u ovim akcijama i podsjetila kako će iduća biti održana u svibnju.

Romina Vrhovac, područna menadžerica dm-a rekla je kako ovu nagradu smatraju ulogom u bolju budućnost jer žele dodatno potaknuti najmlađe da odrastu u ekološki osviještene građane te zahvalila učenicima OŠ Antuna Bauera što su svojim trudom u akciji Zeleni korak pokazali da znaju koliko je zaštita okoliša važna. - Uvjerena sam da će zajedno sa svojom školom nastaviti sudjelovati u projektima koji će potaknuti građane Vukovara da se još aktivnije uključe u brigu o zajednici, izjavila je Vrhovac.

Akcija Zeleni korak dio je dm green city projecta koji je ove godine u suradnji s Hrvatskim savezom slijepih i tri županijske udruge slijepih želio podići razinu svijesti o izazovima s kojima se suočavaju slijepe i slabovidne osobe te važnosti održivog razvoja.

Pročitano 1355 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić