Ispiši ovu stranicu

Održano savjetovanje o zadrugama

Sudionike je pozdravio gradonačelnik Ivan Penava Sudionike je pozdravio gradonačelnik Ivan Penava Foto: Valerija Lozančić

U Vukovaru je održano savjetovanje pod nazivom “Zadruge kao nositelji razvoja lokalne zajednice” na kojemu je bilo riječi o zadrugarstvu u EU i RH s osvrtom na strategiju zadrugarstva i program ruralnog razvoja, a iznijeti su iI primjeri dobre prakse.

Na savjetovanju su govorili Ilda Stanojević, ravnateljica Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo i Tomislav Petrović, voditelj Odjela pri Ministarstvu poljoprivrede, a članovi zadruga iznijeli su  primjere dobre prakse. Zadrugu Zagrebački voćnjaci predstavio je Hrvoje Bunjevac,direktor Distributivnog centra za voće i povrće d.o.o.

U Vukovaru je nedavno osnovana zadruga Vukovarska vina, čiji su članovi također bili na savjetovanju kako bi doznali više o mogućnostima koje im pružaju zadruge.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava I pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu I međunarodnu suradnju Marijana Grubišić pozdravili su nazočne istaknuvši kako jeiI ovo jedan od načina pomaganja razvoja gospodarstva u našemu gradu.

Savjetovanje su organizirali Hrvatski centar za zadružno poduzetništvo i Grad Vukovar.

Pročitano 1399 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić