Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik obišao radove na zgradama na Olajnici

Radovi će biti gotovi sredinom prosinca Radovi će biti gotovi sredinom prosinca Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegovi suradnici obišli su radove na sanaciji krovišta višestambenih zgrada na adresi Olajnica 9, 10, 11, 12. Sanacija krova uključuje i zamjenu krovnih prozora i gromobranske mreže krova te sanaciju terasa zadnjeg kata.

Gradonačelnik je tom prigodom izrazio zadovoljstvo što će stanovnici Olajnice konačno imati stanove koji ne prokišnjavaju iako radovi zbog vremenskih uvjeta kasne petnaestak dana. - Prema riječima izvođača radovi bi trebali biti gotovi do sredine prosinca kada bi stanari trebali dobiti uvjete primjerene životu. To je jedna uspješna priča u nizu, a mi nastavljamo raditi u korist naših sugrađana, rekao je gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček dodao je kako tijekom iduće godine uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost planiraju i toplinski izolirati te zgrade, odnosno staviti novu fasadu i stolariju kako bi se, na dobrobit građana, smanjili i troškovi grijanja. 

Investicija je vrijedna 2.300.000 kn od čega suvlasnici iz pričuve zgrade plaćaju 10% za troškove nadzora i nepredviđenih radova izolacije dijela krovišta, a 90% iznosa financira Grad Vukovar iz sredstava Proračuna. -Za loše stanje zgrada na Olajnici kriva je loša obnova i država koja dopušta takav nemar, a sada građani i Grad Vukovar moraju snositi posljedice. Smogli smo snage iz svojih skromnih sredstava pokriti te troškove kako bi pomogli svojim sugrađanima jer ne možemo dopustiti nakon svega što smo prošli u ratu da neki naši sugrađani i u miru žive u uvjetima nedostojnim ljudskog dostojanstva, rekao je gradonačelnik.

Izvođač radova je tvrtka Planum-građenje d.o.o. Vukovar.

 

Pročitano 1238 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić