Ispiši ovu stranicu

Vrtić na Mitnici proširuje kapacitet za 100 djece

Radovi počinju još ove jeseni Radovi počinju još ove jeseni Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, njegovi suradnici i ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić održali su radni sastanak s predstavnicima Korpusa inženjera zapovjedništva američkih oružanih snaga - Europski odjel i predstavnicima Veleposlanstva Sjedinjenih američkih država u Zagrebu koji će financirati dogradnju potrebnih objekata u Dječjem vrtiću na Mitnici.

Dogradnja će obuhvatiti tri vrtićke i dvije jasličke jedinice te prateće sadržaje: sanitarije, sobe za odgajateljice, pedagoga, medicinsku sestru i potrebna spremišta.

Gradonačelnik Penava izrazio je zadovoljstvo proširenjem vrtića jer će se istodobno povećati i broj djece i broj zaposlenih. - Dogradnja građevine omogućuje povećanje broja djece korisnika vrtića sa 125 na 225, čime se smanjuje preopterećenost vrtića, a istodobno omogućuje se novo zapošljavanje čime se pridonosi smanjenju broja nezaposlenih, istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Penava.

Ravnateljica vrtića Mirjana Kulić dodala je kako je proširenje vrtića uistinu neophodno jer vrtić nije samo "čuvalište" već i odgojno-obrazovna ustanova koju bi trebala pohađati i djeca roditelja koji ne rade. -Nažalost, mi do sada nismo mogli udovoljiti svim zainteresiranim roditeljima jer je kapacitet vrtića bio premali pa postoje liste čekanja. Upravo izgradnjom ovog objekta moći ćemo primiti svu zainteresiranu djecu i tome se jako radujemo. Grad Vukovar je grad budućnosti u kojem ima sve više djece. Sjećam se da smo po povratku, 1998. godine, u vrtiću imali samo jedno dijete, a sedamnaest godina kasnije imamo 537 djece i potrebe za još najmanje 100, istiće Kulić.

Vrijednost projekta je 492.183 USD, bez PDV-a kojeg plaća Grad Vukovar.

Izvođač radova i dokumentacije, po principu ključ u ruke, je tvrtka Josip Fudurić d.o.o., Zagreb, a predviđeno vrijeme realizacije projekta je godinu dana.

Pročitano 1456 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić