Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Grad to ste vi - Glas ne šuti, Glas se čuje!

Grad to ste vi - Glas ne šuti, Glas se čuje! R.R.

Šokirani neistinitim člancima nekih medijskih kuća te Hrvatskoga novinarskoga društva i Društva hrvatskih književnika kojima se željelo ispolitizirati dugogodišnju manifestaciju "Grad - to ste vi" čiji smo organizatori deset godina, i  na taj način uprljati uspomenu i pijetet na našega kolegu Sinišu Glavaševića, odbacujemo  sve senzacionalističke i neargumentirane napise koji su se ovih dana pojavili u medijima, a kojima se ova manifestacija željela ispolitizirati u svrhu predstojećih izbora i na taj način  izravno nanijela štetu ne samo našoj medijskoj kući nego i Gradu Vukovaru.

Želimo se osvrnuti na neprovjerene i netočne informacije koje su neki mediji, a nažalost i samo Hrvatsko novinarsko društvo i Društvo hrvatskih književnika, prikazali kao istinite obmanjujući javnost.

Prije svega, nije istina da se ove godine neće održati tradicionalna manifestacija „Grad – to ste vi“, posvećena novinaru i književniku Siniši Glavaševiću, ubijenom na Ovčari. Nije istina da će izostati odavanje počasti. Nije točna niti tvrdnja da je manifestacija „Grad – to ste vi“, „izbačena“ iz službenog programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. I na kraju, poštovane kolege, politika se nije umiješala!

Ne nalazimo se u službenom protokolu, jer smo se ove godine usuglasili učiniti zaokret i nakon 10 godina manifestacije „Grad to ste vi“ ili "priredbe", kako, na žalost, obilježavanje sjećanja na Sinišu Glavaševića nazivaju neke naše kolege, učiniti manje formalnim. Bez ustaljenih obrazaca obilježavanja. Bez točno određene satnice. Mjesto događanja više nije Gradska knjižnica Vukovar, već radijski eter.

Na 107,2 MHz, 20. studenoga, cijela Hrvatska zahvaljujući našim radijskim kolegama koji će se uključiti u obilježavanje „Grad – to ste vi“, od 0 do 24 sata, na dostojanstven i primjeren način odat će počast Siniši Glavaševiću, novinaru i uredniku.

Bez obzira što vi mislili, 20. studenoga, više od 120.000 slušatelja postat će dio „Glasa koji ne šuti, već se čuje“ i manifestacije „Grad – to ste vi“. Priključite nam se i vi.

Hrvatski radio Vukovar i Gradska knjižnica Vukovar

Pročitano 2689 puta
Ocijeni sadržaj
(8 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI