NAJNOVIJE
Između Slatinskoga Drenovca i Velike pronađena su dva smrznuta tijela mlađih muških osoba

Jučer 25. siječnja u šumskom predjelu između naselja Slatinski Drenovac i Velika pronađena su dva smrznuta tijela mlađih muških osoba, izviijestila je PU virovitičko-podravska.

Tijelo prve osobe, pronašli su oko 9. 45 sati djelatnici tvrtke koja se bavi čišćenjem snijega, prilikom prolaska teretnim vozilom s ralicom na spomenutoj relaciji, dok je drugo tijelo, pronašao  41 – godišnjak oko 15 sati na drugoj lokaciji, prilikom dolaska do šumskih radnih strojeva. 
Oba tijela su po nalogu Županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, prevezena na Odjel Patologije u OB Virovitica, radi provođenja obdukcije, te utvrđivanja identiteta.
Po dobivenim informacijama,PU virovitičko-podravska naknadno će obavijestiti javnost.                    

(Utorak, 26 Siječanj 2021 10:58)
Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ traje od 2007. godine

Jučer, 25. siječnja, osoba koja je željela ostati anonimna dragovoljno je predala jednu automatsku pušku marke CZ M70 AB2.

(Utorak, 26 Siječanj 2021 10:02)
OBŽ: 18 novooboljelih na koronavirus

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije  u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je 345 uzoraka na koronavirus od kojih je 18 bilo pozitivno, odnosno 5,2 % - stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. 

Sa šireg područja grada Đakova i općine Vuka su po četiri novopozitivne osobe, dvije iz Osijeka te po jedna iz Našica, Belog Manastira, Čepina, Darde, Antunovca, Gorjana, Semeljaca i Satnice Đakovačke. 

Na bolničkom liječenju nalazi se 118 oboljelih od COVID-19 i to 85 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 15 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 33 pacijenta s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 708 osoba.

(Utorak, 26 Siječanj 2021 09:39)
U Vukovarsko-srijemskoj županiji 20 novopozitivnih na COVID-19

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 20 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 10 pozitivnih na PCR testiranju, a 10 na brzom antigenom testu – izvijestio je Stožer civilne zaštite VSŽ.

(Utorak, 26 Siječanj 2021 09:36)
Pronađena dva smrznuta tijela na Papuku

Čisteći snijeg na Papuku, na dionici ceste Jankovac-Velika, djelatnici zimske službe pronašli su dva smrznuta tijela, potvrdio je u ponedjeljak navečer glasnogovornik virovitičko-podravske policije Josip Štajdohar, a prenosi HINA. 

Prvo tijelo pronađeno je na odvojku prema vojnoj bazi, a nešto kasnije u neposrednoj blizini pronađeno je i drugo smrznuto tijelo. Neslužbeno se doznaje da kod smrznutih osoba, od kojih se sa sigurnošću može potvrditi da se radi o muškoj osobi, dok za drugu nije poznat spol nisu pronađeni nikakvi dokumenti.  „Očevid i daljnja pretraga terena su u tijeku, u utorak ujutro priopćenjem ćemo izvijestiti javnost o rezultatima“, rekao je Štajdohar.

(Utorak, 26 Siječanj 2021 09:11)
Tišov: "Voda je sigurna za piće"

Tijekom današnjeg popodneva pojavila se informacija kako voda na području grada Vukovara nije sigurna za piće jer sadrži određene bakterije. Istinitost priče provjerili smo kod direktora Vodovoda grada Vukovara Darija Tišova koji nam je potvrdio kako se radi o dezinformaciji.

(Ponedjeljak, 25 Siječanj 2021 17:30)
Nagrađivani film Adam svoju je premijeru imao u Vukovaru

Prvi cjelovečernji slavonski igrani film Adam u kojemu su svi angažirani glumci i filmski djelatnici iz Slavonije kao i sva tehnička i logistička potpora, dobitnik je brojnih nagrada od trenutka kada se pojavio na međunarodnim filmskim festivalima. Tako je na festivalu New York MovieAwards  Adam  dobio nagradu za najbolji film u mjesečnom izboru u studenom, a istu je nagradu za studeni i prosinac dobio na nezavisnom  festivalu u Montrealu – Montreal Independent Film Festival. Na festivalu Dumbo u New Yorku, ušao je u polufinale, a redatelj filma  Mario Šulina je na međunarodnom festivalu Venice Film Awards dobio nagradu za najboljeg redatelja. Adam je prikazan i u Beču na Austria International Film Festival, a iduće godine publika će ga vidjeti i u Barceloni na  Barciff Barcelona IndieFilmmakers Fest te Pragu na Prague International Monthly Film Festival.

(Ponedjeljak, 25 Siječanj 2021 16:34)

Grad to ste vi - Glas ne šuti, Glas se čuje!

Grad to ste vi - Glas ne šuti, Glas se čuje! R.R.

Šokirani neistinitim člancima nekih medijskih kuća te Hrvatskoga novinarskoga društva i Društva hrvatskih književnika kojima se željelo ispolitizirati dugogodišnju manifestaciju "Grad - to ste vi" čiji smo organizatori deset godina, i  na taj način uprljati uspomenu i pijetet na našega kolegu Sinišu Glavaševića, odbacujemo  sve senzacionalističke i neargumentirane napise koji su se ovih dana pojavili u medijima, a kojima se ova manifestacija željela ispolitizirati u svrhu predstojećih izbora i na taj način  izravno nanijela štetu ne samo našoj medijskoj kući nego i Gradu Vukovaru.

Želimo se osvrnuti na neprovjerene i netočne informacije koje su neki mediji, a nažalost i samo Hrvatsko novinarsko društvo i Društvo hrvatskih književnika, prikazali kao istinite obmanjujući javnost.

Prije svega, nije istina da se ove godine neće održati tradicionalna manifestacija „Grad – to ste vi“, posvećena novinaru i književniku Siniši Glavaševiću, ubijenom na Ovčari. Nije istina da će izostati odavanje počasti. Nije točna niti tvrdnja da je manifestacija „Grad – to ste vi“, „izbačena“ iz službenog programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. I na kraju, poštovane kolege, politika se nije umiješala!

Ne nalazimo se u službenom protokolu, jer smo se ove godine usuglasili učiniti zaokret i nakon 10 godina manifestacije „Grad to ste vi“ ili "priredbe", kako, na žalost, obilježavanje sjećanja na Sinišu Glavaševića nazivaju neke naše kolege, učiniti manje formalnim. Bez ustaljenih obrazaca obilježavanja. Bez točno određene satnice. Mjesto događanja više nije Gradska knjižnica Vukovar, već radijski eter.

Na 107,2 MHz, 20. studenoga, cijela Hrvatska zahvaljujući našim radijskim kolegama koji će se uključiti u obilježavanje „Grad – to ste vi“, od 0 do 24 sata, na dostojanstven i primjeren način odat će počast Siniši Glavaševiću, novinaru i uredniku.

Bez obzira što vi mislili, 20. studenoga, više od 120.000 slušatelja postat će dio „Glasa koji ne šuti, već se čuje“ i manifestacije „Grad – to ste vi“. Priključite nam se i vi.

Hrvatski radio Vukovar i Gradska knjižnica Vukovar

Pročitano 2217 puta
Ocijeni sadržaj
(8 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija