Ispiši ovu stranicu

Poznati dobitnici priznanja Vukovarsko-srijemske županije za 2015. godinu

Županijska skupština-arhiva Županijska skupština-arhiva Foto: HRV

Povodom Dana Vukovarsko-srijemske županije, koji se obilježava 11. studenoga, na blagdan sv. Martina, biskupa, u Vinkovcima je održana sjednica Županijske skupštine s jednom točkom dnevnoga reda: Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja Vukovarsko-srijemske županije u 2015. godini.

Predsjednik Županijske skupštine Antun Žagar rekao je kako će ove godine biti dodijeljena jedna počasna nagrada, jedna nagrada za životno djelo, četiri godišnje nagrade te osam povelja.

Dobitnike priznanja skupštini je predložio Odbor za priznanja, koji ih je izabrao na sjednici održanoj 15. listopada, a Skupština ih je jednoglasno prihvatila.

Počast Županije bit će uručena Gradskoj knjižnici i čitaonici Ilok.

Dobitnik ovogodišnje nagrade za životno djelo je Milan Kordić.

Dobitnici Godišnjih nagrada su tri tvrtke i jedan pojedinac. Za doprinos gospodarskom razvitku Županije godišnje nagrade bit će uručene Spačvi Vinkovci, Agro-Tovarniku i tvrtki Ruris iz Županje dok će godišnju nagradu za doprinos i ostvarene rezultate u sportu dobiti Hrvoje Sep iz Vrbanje, svjetski prvak u boksu.

Dobitnici povelje su: Josef Geisler, Aleksandar Nović, Emilija Pezer, Hrvatski centar za razminiranje u Sisku, Općinska narodna knjižnica Drenovci, KUD "Posavac" Vrbanja, Gimnazija Županja i Konjogojska udruga "Stari Graničar" iz Županje. 

Pročitano 1988 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić