Ispiši ovu stranicu

Gradi se pješačko-biciklistička staza na Lipovačkom putu

Radovi će biti gotovi za oko mjesec dana Radovi će biti gotovi za oko mjesec dana Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, njegov zamjenik Marijan Pavliček i pročelnik Goran Martinović obišli su radove na sanaciji nogostupa na Lipovačkom putu. Nogostup se sanira u dužini od 1010 m i širini 1,75 m. Bit će presvučen novim asfaltnim slojem, postavit će se klupe i koševi za otpatke, a na svakih 200 m bit će izgrađen i prolaz za poljoprivrednu mehanizaciju.

Procijenjena vrijednost investicije, koju u potpunosti financira Grad Vukovar, iznosi 737.000 kn, a izvođač radova je tvrtka Komunalac. 

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo jer će mještani Lipovače uskoro dobiti novu pješačko-bisciklističku stazu. - Ova pješačko-biciklistička staza je, sukladno željama mještana Lipovače, fizički odvojena od kolinika. Drago mi je da radovi napreduju i da ćemo, prema riječima izvođača radova, za oko mjesec dana imati ovu stazu koja će stanovništvu osigurati sigurnost u prometu, rekao je gradonačelnik. Dodao je kako mu je drago što je u radove uključena i tvrtka Komunalac koja je potpisala ugovor vrijedan oko 4,5 milijuna kuna što je značajan iznos za ovu tvrtku, njene uposlene i perspektivu.

Na Lipovači su u tijeku i radovi na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje, a direktorica Vodovoda Grada Vukovara Milica Zebec rekla je kako će svi stanovnici Lipovače do iduće jeseni moći biti priključeni na sustav odvodnje.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček naglasio je kako se u gradu trenutno radi na više od dvadeset lokacija što Vukovar čini jednim od najvećih gradilišta u Hrvatskoj, a ovo im je jedna od najvažnijih investicija ove jeseni jer su željeli prigradsko naselje Lipovaču povezati s gradom. -Drago nam je i što se ovdje kao podizvođač radova pojavljuje gradska tvrtka Komunalac čime je sigurno sačuvano tridesetak radnih mjesta, dodao je Pavliček te najavio i sanaciju ceste u Lipovači.

Pročitano 1254 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić