NAJNOVIJE
Preventivno-edukacijskom humanitarnom akcijom Lions klub Vukovar obilježio Svjetski dan šećerne bolesti

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, koji se obilježava 14. studenog, Lions klub Vukovar organizirao je preventivno-edukacijsku humanitarnu akciju.

(Četvrtak, 14 Studeni 2019 12:40)
Hrvatska vojska daruje krv za Vukovar i Škabrnju

Pripadnici Hrvatske vojske, povodom 28. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje, provode u vojarnama diljem Hrvatske humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom „Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2019“.

(Četvrtak, 14 Studeni 2019 12:17)
U Negoslavcima pronađena grobnica, sumnja se da su kosti iz vremena Domovinskoga rata

Probnim iskapanjima neposredno u blizini mjesnoga groblja u Negoslavcima pronađeni su ostaci za sada jednog do dva tijela – HRV-u je potvrdio pomoćnik ministra branitelja za nestale Stjepan Sučić.

(Četvrtak, 14 Studeni 2019 08:15)
Vukovar mjesto posebnog pijeteta, a bolnica se pripaja državi

Predstavljajući nacrt prijedloga zakona koji se tiču pripajanja bolnica i statusa grada Vukovara, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u srijedu da se ovim prijedlogom zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta želi očuvati trajna uspomena i sjećanja na žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu i poticati njegov razvoj u svim aspektima.

(Srijeda, 13 Studeni 2019 16:05)
Dani otvorenih vrata HAZU Vukovar

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, organizirala je drugu godinu za redom Dan otvorenih vrata na kojemu su se građani u Vukovaru mogli upoznali s radom ove institucije koja u našem gradu djeluje kroz Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad.

(Srijeda, 13 Studeni 2019 12:55)
Učenici Ekonomske škole boravili u Splitu

Na poziv ravnateljice Ekonomske i upravne škole u Splitu Nede Bartulin i Splitsko - dalmatinskog župana Blaženka Bobana, učenici Ekonomske škole Vukovar u pratnji ravnateljice Mire Majstorović i Jelene Vinaj, boravili su od 8. do 10. studenoga 2019. godine u Splitu.

(Srijeda, 13 Studeni 2019 11:18)
Proglašen nacionalni pobjednik za Europsku destinaciju izvrsnosti

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice u Iloku je održana završna svečanost na kojoj je proglašen nacionalni pobjednik za Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) 2019. godine. Ove godine tema je bila wellness i zdravstveni turizam.

(Srijeda, 13 Studeni 2019 10:52)

Gradonačelnik Sabo svečano otvorio novoobnovljene ulice

Gradonačelnik Sabo prerezao vrpcu Gradonačelnik Sabo prerezao vrpcu Valerija Lozančić

Povodom završetka obnove pet vukovarskih ulica Grad Vukovar organizirao je kod Vodotornja svečanost otvorenja.

U ulicama Velika skela, Najpar  bašća, Šarengradska, Lovaska i Našička ulica ukupne duljine 1.660 m rekonstruiran je cjevovod pitke vode i otpadnih voda, a obnovljene su i ceste, parkirališta te kućni prilazi. Radovi u vrijednosti većoj od  4 milijuna kuna financirani su iz proračuna Grada Vukovara, a izvoditelj radova bila je tvrtka Gradnja d.o.o. Osijek.

Prema riječima gradonačelnika Željka Saboa, koji je ulice svečano otvorio uz pomoć predsjednika Gradskoga vijeća Tomislava Džanka, rekonstrukcijom ovih ulica poboljšat će se uvjeti života građana u ovom dijelu grada. – S obzirom da se nalazi pokraj simbola našega grada, Vodotornja, a bilo je vrlo zapušteno, ovo je naselje pružalo vrlo ružnu sliku Vukovara, ali nakon izvedenih radova naselje Velika skela svrstava se u jedno od ljepših, mirnijih i urednijih naselja u Vukovaru, rekao je gradonačelnik dodavši kako će uskoro biti obnovljena i jedna od najzahtjevnijih ulica Vukovaru, a to je ulica Ivana Gorana Kovačića.

– Zahvaljujući kvalitetnim i cjelokupnim radovima mogu reći da je ovo naselje što se infrastrukture tiče mirno bar idućih 30 godina, rekao je zadovoljan obnovom predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak koji je ujedno i stanovnik ovoga dijela grada.  

Tijekom svečanosti uz tamburašku glazbu i besplatnu hranu i piće organizirano je i druženje s građanima.

Pročitano 1695 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija