Ispiši ovu stranicu

Osječko-baranjski župan u Školi mira

Župan iznio svoja iskustva osnovnoškolcima Župan iznio svoja iskustva osnovnoškolcima Foto: Valerija Lozančić

U okviru Škole mira učenicima osmih razreda iz Zagreba, Čakovca i Sibinja predavanje u Ružičkinoj kući u Vukovaru održao je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Učenicima je govorio o Domovinskome ratu i svojim iskustvima koje je doživio kao ratni kirurg u Kliničkom bolničkom centru Osijek. - Želim učenike kroz razgovor, na jedan pristupačan način, podsjetiti na ono što se prije gotovo 25 godina dogodilo ne samo u Vukovaru, nego i u cijeloj Hrvatskoj. Djeci je potrebno poslati poruku da je važna istina o Domovinskome ratu te da je ona često drukčija od onoga što pročitaju ili čuju od političara. Naša djeca moraju znati što se točno događalo, tko je bio agresor, a tko žrtva kako bi se osigurao mir i suživot, istaknuo je Šišljagić dodavši kako je ovaj projekt iznimno dobar jer, kako je rekao, učenici tijekom dva dana boravka u Vukovaru nauče više o Domovinskome ratu nego tijekom cijelog svog školovanja.

 

Škola mira predstavlja završni dio projekta Posjet učenika osmih razreda Vukovaru u okviru kojeg se učenici kroz predavanja, prezentaciju memorijalno dokumentacijske građe, turističke obilaske i druge aktivnosti tijekom dva dana upoznaju s vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar.

Projekt je u organizaciji Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar počeo 28. rujna.

Pročitano 1371 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić