Ispiši ovu stranicu

Projekt INOVA

 U okviru projekta INOVA - innovative initiative for employment of long term unemployed završena je aktivnost istraživanja tržišta o potrebama hotela. Riječ je o projektu koji se provodi na području Vukovarsko-srijemske, Splitsko-dalmatinske, Istarske i Primorsko-goranske županije. Nositelj projekta je Učilište Studium iz Vukovara, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Vukovar, Narodno učilište ustanova za obrazovanje i kulturu iz Rijeke, Otvoreno učilište Diopter iz Pule i Adriatic educatio iz Splita. U projekt je u ulozi suradnika uključeno 8 hotela. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i odobren je za financiranje u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja (Faza 2)“.

Trajanje projekta je 20 mjeseci, odnosno od 20. siječnja 2015. godine do 19. rujna 2016. godine. Ukupna vrijednost projekta je 215.754,65 € od čega financiranje Europske unije iznosi 92,69 %.

U istraživanju o potrebama hotela za stručnim kadrom te znanjima, vještinama i kompetencijama stručnog kadra sudjelovalo je 20 hotela s područja Republike Hrvatske.

Prema rezultatima istraživanja projektni tim je odabrao 3 programa koja će razvijati u sklopu projekta: specijalist za poslove barmena i barista, specijalis eno-gastro poslova, specijalist modernih trendova u gastronomiji. Navedeni programi izvodit će se modularnim oblikom nastave i to u 5 modula: 1 modul - strani jezik, 2 modul - komunikacijsko - prezentacijske vještine, 3 modul - "upseling", 4 modul - stručne vještine i 5 modul - praktična nastava. Nakon razvijenih programa obrazovanja slijedi odabir kandidata koji će pohađati spomenute programe. Programi će biti razvijeni prema stvarnim potrebama hotela za određenim profilom zanimanja te će osobe koje budu uključene u program imati tu prednost da usvoje vještine koje hoteli zahtijevaju od svojih zaposlenika i tako budu konkurentniji na tržištu rada. Programe obrazovanja pohađati će 60 sudionika. Predviđen početak edukacije je ožujak 2016. godine na lokacijama Vukovar, Rijeka, Pula i Split. Nakon odslušanih 4 modula polaznici se upućuju na obavljanje praktične nastave u hotele koji su suradnici na projektu.

Pročitano 1686 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI