Ispiši ovu stranicu

Poljaci zainteresirani za slavonska vina i hranu

Sastanak je održan u Vinkovcima Sastanak je održan u Vinkovcima Foto: HRV

Vukovarsko-srijemsku županiju jučer su posjetili predstavnici poljske tvrtke PAG International s predsjednikom Bartoszom Pudom te službenim predstavnikom tvrtke u Hrvatskoj i selektorom za izbor hrvatskih proizvoda za Poljsku Marijanom Gubinom. Tvrtka PAG International dio je poslovne grupacije PBK iz Krakova – velikog poslovnog sustava iz prehrambeno –trgovačkog sektora u Poljskoj, a ima namjeru i interes ulagati u Vukovarsko-srijemsku županiju.

S dožupanom Željkom Cirbom održali su prvi radni sastanak na kojem je prvenstveno bilo riječi o malim, srednjim i velikim proizvođačima vina, rakija i delicija te izvozu njihovih proizvoda.

Predsjednik ove poljske tvrtke Bartoszo Pudo istaknuo je kako mnogi iz Poljske dolaze u Hrvatsku na odmor i za nju ih vežu lijepe uspomene pa je to prilika za dobru suradnju. -Došli smo ovdje razgovarati o mogućim oblicima suradnje budući smo dobili mnogo informacija o ovoj regiji koja ima velik potencijal u proizvodnji hrane. Trenutačno nas najviše zanimaju vino, delicije, alkohol i sir, a prema našim informacijama ova regija ima dobru i kvalitetnu kako hranu tako i pića, rekao je Pudo.

Marijan Gubina predstavio je tvrtku istaknuvši kako je to jedna od rijetkih inozemnih tvrtki koja je u Hrvatsku došla kako bi kupovala naše proizvode.

-Drago nam je da je poljska tvrtka PAG pokazala interes za ulaganje u našu županiju pa ćemo im prezentirati našu ponudu, odnosno predstaviti dio naših proizvoda od vina, rakije, meda, ali i ponudu ostalih domaćih proizvoda ovog kraja, istaknuo je zamjenik župana Željko Cirba.

Dogovoreno je povezivanje poljske tvrtke PAG Intrenational s proizvođačima s područja Vukovarsko-srijemske županije kako bi pronašli konkretne oblike međusobne suradnje.

Sastanku su nazočili i pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Zdenko Podolar, voditelj Ureda za međunarodnu suradnju TINTL Mladen Markešić, Mario Bušić iz Agencije za razvoj VSŽ Hrast te nekoliko gospodarstvenika s područja VSŽ.

Pročitano 1467 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić